Nehoda se stala krátce po půl osmé večer na nepříliš frekventované silnici. Motorkář na yamaze se tam čelně srazil se Škodou Octavia, v níž cestovali čtyři lidé. „Stalo se to na křižovatce na okraji obce,“ upřesnil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Těžká zranění

Nejhůř na tom byl motorkář. „Utrpěl vážná mnohočetná poranění a hasiči, kteří byli na místě jako první, ho začali resuscitovat pomocí defibrilátoru. Bohužel přes veškerou naši snahu se jeho životní funkce nepodařilo obnovit. Podlehl devastujícím zraněním,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Dobře na tom nebyl ani řidič osobního auta. „Byl v bezvědomí a zaklíněn v autě. Hasiči jej vyprostili a na jeho záchranu použili druhý defibrilátor,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Záchranáři následně řidiče letecky transportovali na řízené ventilaci a ošetřili i další zraněné z osobního auta.

Nedával pozor

Tragicky přitom neskončila ve středu jen jízda motorkáře na Brněnsku. V osm ráno zemřel mezi Holubicemi a Slavkovem na Vyškovsku také motorkář (†52). „Nevěnoval se dostatečně řízení a sjel do příkopu. Utrpěl při tom zranění, kterým podlehl," popsal příčiny nehody Malášek.

VIDEO: Nedávno na motorce zahynula i mladá motorkářka Aneta P.  Ve Skutči se s ním přijelo rozloučit přes tisíc motorkářů.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Anety P. ve Skutči (9. června 2023) Blesk: Jitka Pecharová

Fotogalerie
4 fotografie