Kšeft se měl odehrát v parku u Janáčkova divadla, kde si zájemce s prodejcem (25) domluvili schůzku. Když si nejnovější model chytrých hodinek v ceně kolem patnácti tisíc korun prohlížel, chtěl si muž nejprve ověřit platnost záruky podle výrobního čísla na internetu.

„Protože v mobilu neměl data, chtěl s hodinkami odejít někam, kde bude Wi-Fi připojení. Prodávající však zbystřil a řekl mu, aby si číslo poznamenal, ale hodinky nikam neodnášel,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Kupec na chvíli odběhl, aby se vrátil s tím, že vše ověřil a hodinky by chtěl koupit. Jen prodejce požádal, aby si je před předáním peněz mohl ještě znovu prohlédnout. A to byla chyba. „Prodávající svolil a krabičku s hodinkami mu předal. Na tento okamžik muž čekal a dal se se svoji kořistí na útěk,“ dodal policista.

Žena přišla o 15 tisíc

Brněnští kriminalisté navíc vyšetřují další případ nevydařené obchodní schůzky v ulicích města. Tentokrát je poškozenou žena (32) coby zájemkyně o starší telefon jihokorejské značky. S podvodníkem si přes známého domluvila schůzku u Měnínské brány a předala mu 15 tisíc s tím, že jí vzápětí přístroj donese. Když se „prodejce“ dlouho nevracel, pochopila, že se stala obětí podvodu. 

VIDEO: Policista o podvodních na internetu 

Video
Video se připravuje ...

Policista o zločincích na internetu: Pozor na podvodné SMS, maily i telefonáty. Kyberútoky sílí! Pavlína Horáková