„Mohu potvrdit, že osobní vůz zezadu narazil do policejního vozu. Řidiči osobního vozu naměřili 1,63 promile alkoholu. Je mezi zraněnými, stejně jako jeho spolujezdec. Probíhá vyšetřování,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Kdy bude dálnice uvolněna, nedokázal odhadnout.

Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová uvedla, že na místo vyslali šest prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Vrtulník museli záchranáři kvůli nepřízni počasí odvolat.

„Ošetřili jsme čtyři pacienty včetně dvou policistů. Jeden policista je zraněný těžce, převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění, po ošetření jsme je vezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny,“ uvedla Bothová.

Nehoda zhruba v obdobném místě je i v protisměru, tedy směrem na Brno, kde se podle webu Dopravniinfo.cz kolem 10:50 srazily dva vozy. Tato nehoda se obešla bez zranění, blokovaný zůstal levý jízdní pruh. Kolona tak vznikla i směrem na Brno, od 14.hodin už je místo průjezdné.

VIDEO: Smrtelná nehoda po srážce dodávky s osobákem na D1

Video
Video se připravuje ...

Smrtící nehoda na dálnici D1: Po srážce auta s dodávkou zemřeli dva lidé ŘSD - Jan Rýdl