Incident se stal v pátek krátce po 11. hodině v centru Blanska v ulici Seifertova. „Autobus vyjížděl ze zastávky. Ve stejnou dobu tudy projížděl i dosud neznámý řidič Škody Fabie. Při odbočování vpravo do ulice Dolní Pálava svou bezohlednou jízdou ohrozil řidiče a cestující autobusu,“ uvedla mluvčí policie Lenka Koryťáková.


Pohotový šofér autobusu dokázal srážce zabránit tím, že prudce dupl na brzdu. „Při následném pádu se zranily dvě cestující z autobusu,“ upřesnila policejní mluvčí. Řidič osobního auta nijak na situaci nereagoval a ujel.

„Na místě jsme ošetřili dvě ženy. Jak seniorku, tak i ženu středního jsme poté převezli na chirurgii do blanenské nemocnice,“ popsala následky mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Policisté nyní vyzývají veřejnost ke spolupráci. „Pokud jste se stali svědky této dopravní nehody a máte informace, které by přispěly k řádnému objasnění věci, neváhejte a kontaktujte přímo Dopravní inspektorát Blansko na telefonu 974 631 255 nebo využijte bezplatné linky 158,“ doplnila Koryťáková. Nezodpovědnému řidiči hrozí až osm let vězení.

VIDEO: Také tento řidič autobusu prokázal rychlý postřeh.
Video
Video se připravuje ...

Pohotový řidič autobusu zabránil tragédii Policie ČR Brno


Fotogalerie
5 fotografií