Podle informací Blesk.cz stály za tragédii dlouhodobé rozpory. „Dvaadvacetiletý muž zvlášť surovým způsobem zavraždil svou sedmačtyřicetiletou matku a jejího o deset let staršího druha. Jeho řádění nezůstal ušetřen ani rodinný pes, kterého také usmrtil,“ potvrdila smutnou událost policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Vyšetřovatel útočníka po zadržení obvinil z vraždy, za kterou mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest. „Obviněný je stíhaný vazebně,“ dodala policistka.

Vražda a sebevražda na Blanensku?

Další případ s násilnou smrti objasňují od minulého týdne kriminalisté také v pečovatelském domě na Blanensku. Tam personál v pokoji objevil muže (74) a ženu (78) bez známek života.

„Podle prvotních informací se jedná o úmyslný násilný čin, kdy policisté nemohou vyloučit, že na smrti důchodkyně nese svůj podíl na místě nalezený mrtvý senior,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání vraždy. „Jestliže se kriminalistům potvrdí, že za usmrcením ženy stojí muž, který následně na místě činu spáchal sebevraždu, bude případ po důkladném pošetření pro nepřípustnost trestního stíhání odložen,“ dodal mluvčí.

Tragické číslo se zvýšilo na 14

V letošním roce se na jižní Moravě stalo již čtrnáct vražd, což je stejný počet jako za rok 2020. Stejně jako vloni se všechny vraždy jihomoravským kriminalistům podařilo objasnit. 

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Petra Ledabylová k dvojnásobné vraždě Policie ČR