Na místo, kde je rušno ve dne a především v noci, vyrazila okamžitě hlídka a zjistila, že svědci nelhali. Zvláště když přes křoví spatřili, že mladé ženě sedící na lavičce skutečně leží u nohou pistole.

„Strážníci proto se služebními zbraněmi v rukou a hlavněmi namířenými k zemi rychle a nepozorovaně přistoupili k ní a ženu i její dva známé důrazně vyzvali, aby okamžitě odstoupili. Jeden ze strážníků současně nohou odsunul zbraň na bezpečné místo mimo dosah trojice,“ popsal chvíle nejistoty, co se na místě odehrává, mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Naštěstí jen airsoftovka, spáchali přestupek

Střelná zbraň vypadala jako skutečná, měla i vyražené sériové číslo. Při bližším prozkoumání strážníci zjistili, že je to „jen“ airsoftová (kuličková) pistole s plynovou kartuší.

Video
Video se připravuje ...

Povedená trojice si hrála v centru Brna s airsoftovou pistolí Městská policie Brno

Mladá žena i jeden z mužů (33) přiznali, že z ní v parku opravdu opakovaně stříleli. „Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu, strážníci proto sobotní případ předávají k projednání ve správním řízení,“ uzavřel mluvčí.

Airsoftka na veřejnosti

Držitel zbraně této kategorie ji podle zákona nesmí nosit viditelně na veřejnosti. Je také výslovně zakázané se zbraní na veřejně přístupném místě jakkoliv manipulovat, pokud je dotyčný pod vlivem drog, alkoholu nebo i léků. 

Povedená trojice se však vystavila ještě mnohem většímu nebezpečí. Zbraň působila naprosto autenticky a při neopatrném zacházení by mohla způsobit paniku. „Ozbrojený člověk, který by se cítil v ohrožení, by mohl za určitých okolností cítit potřebu se bránit a v krajním případě použít svoji zbraň,,“ poznamenal k případu mluvčí strážníků.

Fotogalerie
4 fotografie