„Soud poslal obviněného muže do vazby dnes (ve středu) ráno,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka. Očekávat se to dalo, policie ho totiž obvinila z vraždy ve stadiu pokusu.

Může za to zranění hlavy?

Policisté zatím stále zjišťují, co bylo motivem jeho těžko pochopitelného činu v domě tchána. „Nebyl pod vlivem alkoholu, ani drog. Nebyl dosud ani trestán,“ upřesnil mluvčí policie Pavel Šváb. Možnou souvislost naznačil jeho příbuzný, který uvedl, že násilník utrpěl v létě úraz hlavy.

K brutálnímu napadení dvou seniorů, jejich syna, snachy a dvou malých chlapců sekerou došlo v pondělí po 19. hodině v centru Tišnova. Pět lidí utrpělo vážná zranění, lehce zraněn byl pouze malý chlapec, který přivolal pomoc v nedaleké hospodě.


Žena má těžké zranění hlavy

Ve Fakultní nemocnici Brno zůstává trojice pacientů nadále na jednotce intenzivní péče. „Stav chlapce je stabilizovaný, stejně jako u muže, kterého nejspíš v brzké době přeložíme na standardní oddělení,“ řekla mluvčí zařízení Veronika Plachá.

Nejhůř je tom žena, kterou útočník sekl do hlavy, čeká ji další operace hlavy. „Nadále se nachází v umělém spánku,“ dodala Plachá.

Dvojice seniorů je ve FN u Svaté Anny. „Muž je stále ve vážném stavu, ale nastává u něj postupné zlepšení. Žena bohužel stále zůstává ve stejném stavu," sdělila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

VIDEO: Případ z Tišnova připomíná svou brutalitou vraždu dvou lidí v Břeclavi. Vrah za ni dostal 30 let vězení.

Fotogalerie
13 fotografií