Nešťastná událost se odehrála v úterý 24. srpna kolem 7. hodiny ranní v ulici Hlinky směrem k Mendlovu náměstí. „Řidič otřesené ženě sice pomohl, ale zhruba po 15 minutách z místa odjel, aniž na sebe zanechal kontakt. Cyklistka byla nakonec převezena do nemocnice s lehkým zraněním,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Incident zachytila pouliční kamera, registrační značka auta však na záznamu není rozpoznatelná. Policisté se proto obracejí na projíždějící řidiče, kteří událost spatřili a zachytily ji případně jejich palubní kamery.

Video
Video se připravuje ...

Řidič srazil v Brně dveřmi cyklistku Policie ČR

Tragédie architekta Hurníka

Podobné nehody nejsou v Brně výjimkou. V dubnu 2016 zemřel za řídítky svého bicyklu uznávaný architekt a urbanista Petr Hurník. V Pekařské ulici nestačil zareagovat na nečekaně otevřené dveře řidiče osobního vozu. Utrpěl vážná zranění, kterým podlehl.

Policie: Pozornost za všech okolností 

Podle policistů musí řidič zůstat pozorný i po zastavení vozidla. „Otevírat dveře nebo boční stěny vozidla, jakož i nastupovat do vozidla nebo vystupovat z něho se smí jen tehdy, není-li tím ohrožena bezpečnost nastupujících nebo vystupujících osob ani jiných účastníků provozu na pozemních komunikacích.“ upozornil Šváb.

Pro cyklisty však rovněž platí, aby předvídali a byli připraveni chybu druhých řešit. I pro tyto situace je důležitá přilbu, podtrhl policista.

Fotogalerie
4 fotografie