„Řidiče, kterého ze zdemolované kabiny kamionu po dvou hodinách vyprostili hasiči, jsme v kritickém stavu přepravili na traumacentrum do Fakultní nemocnice," řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Vyprošťování řidičů z kamionů trvalo zhruba dvě hodiny. Záchranářům se při tom podařilo podat jim infuzi a léky tišící bolest. „Jednoho z nich jsme následně v kritické stavu letecky převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno. Druhého řidiče jsme se středně těžkým poraněním po ošetření převezli do svatoanenské nemocnice. Postarali jsme se také o pacientku, která utrpěla středně těžká poranění. Tu jsme po ošetření převezli do brněnské vojenské nemocnice,“ informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Osudová nepozornost

Dva šoféři kamionů po srážce uvízli v poničených kabinách. „Jedna kabina je úplně utržená, druhá takřka celá zdemolovaná," prozradil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. 

„Dálnice ve směru na Prahu je neprůjezdná, v opačném směru se tvoří kolony. Policisté dopravu odklání před Holubicemi," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Zatím pracujeme s variantou, že se řidič posledního auta, kamionu s cizí poznávací značkou, dostatečně nevěnoval řízení a narazil do kolony před sebou, která tam vznikla v důsledku husté dopravy,“ dodal mluvčí policie Petr Vala.

K úplnému zprovoznění dálnice došlo až před 20.hodinou.

Krátký kolaps i na D2

Ani na dálnici D2 se motoristům nevyhnuly nepříjemnosti. Po 15. hodině ji policie uzavřela u Lanžhota ve směru na Bratislavu po nehodě dodávky, která se převrátila na bok. Při nehodě se zranil muž a lehce i dítě.

„Muž utrpěl středně těžká zranění, přepravili jsme jej na urgentní příjem břeclavské nemocnice. Dalším zraněným bylo dítě, podle vyšetření na místě se zranilo jen lehce. Děvčátko v doprovodu maminky jsme převezli na chirurgické oddělení břeclavské nemocnice," uvedla Bothová.

Dodávka, která vezla na návěsu osobní auto, se v odbočovacím pruhu převrátila na bok, návěs s nákladem zůstal na kolech. Po 30 minutách policie obnovila provoz jedním jízdním pruhem. 

Fotogalerie
9 fotografií