„Rodina uvedla, že téměř osmdesátiletá žena byla sice pohyblivá, nicméně již bývala zmatená v čase a prostoru. V obci jsme nechali vyhlásit, že po paní pátráme spolu s popisem, který nám poskytla rodina. Také jsme prověřili, zda seniorku mezitím neodvezla záchranná služba,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Do pátrací akce se zapojili policisté z Vyškovska spolu s psovodem, pomoc nabídli i psovodi ze sousedního Zlínského kraje. Velitel akce si vyžádal i policejní vrtulník a z Brna mířila do obce speciální pohotovostní jednotka. Pohřešovanou ženu ještě před jejich příjezdem vypátrala hlídka slavkovských policistů.

Starší paní našli v blízkosti rodinných domů se zahradami. „Seniorka oblečená jen v noční košili neměla viditelná zranění, mohla být ale vzhledem k ranní teplotám lehce podchlazená. Předali jsme ji proto do péče záchranářů,“ řekla policistka.

Co radí policie

Pokud postrádáte blízkou osobu a bez úspěchu prověříte obvyklá místa, kde by mohla být, neváhejte a kontaktujte tísňovou linku policie. Nečekejte dlouhé hodiny nebo nepátrejte dlouhou dobu sami. Čím dříve přivoláte pomoc, tím je větší šance na její nalezení.

VIDEO: Pátrání po houbaři na Vyškovsku.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci. Policie ČR Vyškov