„Strážníci jim v rozmezí pár hodin pomáhali na nohy. Únava způsobená alkoholem byla ale tak velká, že mnozí nedokázali dorazit do cíle na jeden zátah a museli se v mezičase osvěžit spánkem,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.


Jednoho z „plazů“ tak budili strážníci, když usnul u veřejných záchodků. Později usnul znovu, v Bratislavské ulici. „Další ležel ve zledovatělé kaluži v Kančí oboře, jiný byl na chodníku u čerpací stanice, a dokonce manželský pár nabíral síly v Jaselské ulici,“ upřesnila mluvčí strážníků. Někteří se dokonce ve snaze dostat se domů plazili, nohy jim totiž vypověděly službu...

Jeden z „hadů“ bivakoval v mezipatře paneláku, kde bylo o poznání tepleji. „Šlo o zdraví, protože rtuť teploměru nevyšplhala výše než na nulu,“ vysvětlila Rigó. Největší vytrvalec nadýchal 3,5 promile alkoholu. Za odměnu si vysloužil převoz do vyhřáté protialkoholní záchytné stanice.

VIDEO: Břeclavští strážníci mají v živé paměti i tohoto muže, který se ovšem po požití alkoholu změnil z chodce pouze v „horolezce“.