Dvojice se před časem rozešla, problémem zůstal zakoupený mobilní telefon. Debata, komu podle kupní smlouvy vlastně patří, se záhy vyhrotila. Žena (33) trvala na tom, že je její, expartner se s tím nechtěl smířit. Došlo na výčitky, nadávky a násilí.

„Žena hlídce popsala, že spor o vlastnictví mobilního telefonu prý skončil tím, že ji muž uhodil, tahal za vlasy a mobil jí vzal,“ uvedla mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Poženu vás k soudu!

Strážníci se snažili situaci dostat pod kontrolu, jenže opilec se pustil i do nich. Z mužova dechu byl silně cítit alkohol a i přes opakované výzvy strážníků, aby zůstal na chodníku, vrávoravě vstupoval do silnice.

„U toho na strážníky křičel, že on jedná ve jménu práva republiky, že se s nimi potká u soudu a svoje výhrůžky prokládal nadávkami směřujícími k hlídce,“ dodala mluvčí. 

Výtržník nezkrotl ani po nástupu do sanitky, během převozu na záchytku se pokusil napadnout přítomného strážníka, ten jej proto spoutal. Dechová zkouška nakonec odhalila 2,25 promile.

Muž bude muset po vystřízlivění mnohé vysvětlovat. Dopustil se rušení nočního klidu, přestupku proti občanskému soužití, ale také znevážení úřední osoby a neuposlechnutí výzvy.

VIDEO: Útočník zbil v centru Brna cizince.