U městské policie v Brně slouží už 18 let, nikdy ale nezažil tak dramatickou situaci. „Lupič byl kousek ode mne. Podařilo se mi k němu přistoupit zezadu, aniž by si mne všimnul. Chytil jsem jeho zbraň do rukou a za pomoci hmatů a chvatů jsem ho dostal k zemi,“ uvedl muž, který působí jako zástupce vedoucího pořádkové jednotky.

Zločinec se ale nechtěl vzdát bez boje. Se strážníkem se pral a zranil ho. Petr Čermák měl kvůli přetrženým vazům v zápěstí jednu ruku nepoužitelnou. Na pomoc mu tak přispěchala manželka Monika (41), která lupiči znehybnila nohy. 

Bála se o manžela, tak mu pomohla

„Hodně mi tím pomohla. Nikdy přitom proti zločincům nezasahovala. Řekla mi potom, že měla strach, že mne zastřelí,“ popsal hrdinství své ženy strážník.

To už pokladní vytáčela číslo na policii. Čermákovi přidržela mobil u ucha, ten se jim představil a popsal situaci. O pár minut později už ničema putoval za mříže. Jak se vzápětí ukázalo, střelná zbraň byla plně funkční, jen nebyla nabitá. Poznat to ale nešlo. Strážník tak při zákroku doslova riskoval vlastní život.

Video
Video se připravuje ...

Strážník Petr Čermák zneškodnil v Brně lupiče. Hynek Zdeněk