Šok zažila na nedělní ranní procházce mezi Křenovicemi a Vážany na Vyškovsku žena, když našla mrtvého muže (†31) a kousek od něj rozbitou motorku. „Muž bez přilby a ochranných pomůcek jel projet nedávno koupený neregistrovaný motocykl. Narazil přitom do stromu,“ upřesnil mluvčí policie Bohumil Malášek.

O pár hodin později se v Rešicích na Znojemsku srazila motorka s dodávkou. „Řidič motorky (†41) nehodu nepřežil, jeho spolujezdkyně (33) byla s těžkými zraněními vrtulníkem transportována do nemocnice. Řidič dodávky (39) byl nezraněn. Policisté nyní zjišťují okolnosti nehody,“ dodal Malášek.

Po půlnoci z neděle na pondělí zemřel při nehodě mezi Hodonínem a Moravskou Novou Vsí další muž (†45). „Řidič VW Passat přejel na přímém úseku do protisměru, kde narazil do nákladního auta s přívěsem. I v tomto případě je událost ještě v šetření,“ upřesnila mluvčí policie Kamila Haraštová.

VIDEO: Motorkáři jsou při své jízdě mnohem méně chráněni než řidiči v autech. V některých případech nakonec cestují jinak než na začátku své cesty.