Přivolaní strážníci v doprovodu ochranky centra ženu (32) probudili. „Po chvíli bylo jasné, že je velmi silně opilá. Působila zmateně, plakala,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Kolik jste toho vypila, ptá se policista ženy. „Vodku,“ zní odpověď na záznamu z kamery hlídky. Následuje instruktáž o tom, že maminka dítěte podstoupí dechovou zkoušku na alkohol testeru. Po deseti vteřinách přístroj zapípá, na displeji se objeví 4,39 promile!

„To je špatný. V tomto stavu nejste schopná se o dítě postarat,“ komentuje strážník výsledek měření a žádá o telefonní kontakt na otce. Zároveň se ptá, zda je její partner také v Brně. „My jsme v Brně?“ reaguje na konci záznamu opilá žena.

Otce rodiny se záhy podařilo sehnat, musel se však do Brna vypravit z několika desítek kilometrů vzdáleného místa. „Dostavil se na místo a odvedl si družku i holčičku,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Cejnková poté, co otřesnou událost převzali republikoví policisté od strážníků.

Policie případ dále vyšetřuje, informace o něm pravděpodobně předají k šetření sociálnímu odboru radnice v místě bydliště ženy.

Fotogalerie
5 fotografií