„Zavíráme ve 23 hodin, přišel dvě minuty před tím. Ve dveřích se doslova srazil s kolegou, který už uklízel. Šlo to hrozně rychle, trvalo to snad půl minuty,“ popsal Blesku provozovatel František Pytela.

První přepadení za 20 let

„Je to první přepadení našeho provozu za uplynulých dvacet let. Dovedu se vžít do pocitů kolegů, když se dívají na nůž v rukou člověka, který je schopen pro peníze čehokoliv,“ řekl Pytela.

Video
Video se připravuje ...

Lupič, který v říjnu přepadl pumpu v Lednici na Břeclavsku. Celá akce trvala jen několik vteřin Policie ČR Břeclav

Toho překvapila informace, že policie médiím neuvolní fotografie ani záznam z kamer kvůli probíhajícímu vyšetřování. „Na případu pracujeme, aktuálně nebudeme bližší informace sdělovat,“ potvrdila policejní mluvčí Alice Musilová.

Čekal do poslední chvíle

Muž, který zamířil hodinu před půlnocí na pumpu, byl mladší, obličej si kryl tmavou šálou, na hlavě  měl čepici, mluvil česky. „Měl to okouklé, čekal do poslední chvíle. U pumpy stál taxikář, který odjel těsně před jedenáctou. Pak se ten lupič vydal dovnitř,“ upozornil provozovatel.

V kase bylo podle informací Blesku několik desítek tisíc korun. Personál tváří v tvář lupiči s nožem s přibližně patnáct centimetrů dlouhou čepelí neriskoval a hotovost vydal. „Po akci prý utíkal do sousedního parku. Doufám, že ho brzy chytí,“ věří František Pytela.  Jde o první letošní přepadení tohoto druhu v regionu.

VIDEO: Kuriózní případ. Lupič vpadl na pumpu s nožem, pumpař si četl a nevšímal si ho.

Fotogalerie
4 fotografie