Kluci se obrátili na sousedku (37) v pondělí s tím, že ve vedlejším domě se svítí, ale nikdo neotvírá. „Sousedka se však nemohla ke vchodovým dveřím dostat, protože po dvorku pobíhal pes, který si bránil své území,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musillová.

Hoši, kteří psa znali, zvíře uklidnili a sousedka přes okno zjistila, že obyvatelka domu bezmocně leží na zemi a volá z posledních sil o pomoc. Po telefonátu na linku 158 dorazila policejní hlídka z nedalekých Bučovic a vnikla do stavení.

„Jedenatřicetiletou ženu obézní postavy našli ve zuboženém stavu na podlaze neschopnou pohybu. Ve spolupráci s kamarádkou přivolané sousedky, která je šťastnou náhodou zdravotní sestrou, zajistili u ženy do příjezdu záchranářů základní životní funkce,“ popsala šťastný konec případu mluvčí.

Lékař na místě konstatoval silné podchlazení a převezl pacientku do nemocnice. Jak se později ukázalo, žena před dvěma dny upadla tak nešťastně, že nebyla schopna vstát. Nekonečné hodiny pak trvalo, než přišla pomoc.

VIDEO: Záchranáři zachránili život seniorovi.