„Dezorientovaný muž si nejprve uvědomil, že mu chybí zubní náhrada, kterou marně snažil hledat. Pak zavolal svému otci do zahraničí, který mu vyčinil a poradil, ať se snaží najít nějaké lidi,“ popsal stěží uvěřitelnou story policejní mluvčí Pavel Šváb.

Nešťastník zahlédl v dálce světlo a ve strachu, že umrzne, klopýtal dál po cestě. Přebrodil potok a našel opuštěnou budovu, kde se schoval a opět usnul. Probudila ho až policejní hlídka, kterou do lokality vyslal operační důstojník. Na linku 158 volal právě mladíkův otec.

„Zachránily ho informace, které poskytl svému otci. Policisté pak se správcem objektu nalezli u potoka čerstvé stopy, které udaly směr pátrání,“ dodal Šváb s tím, že mladík po ránu nadýchal více než jedno promile alkoholu.

V době mladíkovy záchrany už bylo na židenickém obvodním oddělení do pátrací akce nachystáno dalších 35 policistů. Na svou noční anabázi tak mladý muž zřejmě dlouho nezapomene. Policisté při prohledání nejbližšího okolí našli i mobilní telefon patřící hledanému, zuby ale ne...

VIDEO: Brněnští strážníci pomohli stařence, která uklouzla na náledí v lese a nemohla se sama postavit.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci pomohli stařence, která uklouzla na náledí v lese a nemohla se sama postavit. Kamerový záznam MP Brno