Požár ve sklepních prostorách činžovního domu v Hodoníně vyšetřovali policisté v neděli. „Mladík tam zapálil papírovou tašku, vyběhl do patra a obyvatelům tvrdil, že je přišel zachránit. Zřejmě chtěl být za hrdinu,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Mladík ale svůj čin nedomyslel. „Od hořící tašky se vzňaly další věci, které tam byly volně odloženy, a požár se následně rozhořel po sklepních prostorách. Požár poškodil polystyrenové zateplení stropu, izolaci potrubí vody, plynu, televizního signálu a internetového připojení,“ vyjmenoval škody mluvčí policie.

Při vyšetřování požáru udělal mladý pyroman chybu. „Při takticky správných otázkách se k zapálení doznal. Policisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Obecného ohrožení. V případě odsouzení mu hrozí tři až osm let odnětí svobody,“ doplnil Zámečník s tím, že vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžnou škodu na 70 tisíc korun.

VIDEO: Požár činžovního domu měl loni v dubnu v Brně tragickou dohru. Majitel bytu utrpěl při požáru těžké zranění.

Video
Video se připravuje ...

Ničivý požár letos v dubnu zcela zničil rodinný dům v Brně-Kohoutovicích. Majitel skončil s vážnými zraněními v nemocnici Zdeněk Matyáš