Stalking neboli nebezpečné pronásledování se stalo pro nešťastnou ženu každodenní realitou. Expartnera přitom nezastavilo nic, ani verdikt soudu ze začátku letošního roku, kterým ho za obtěžování potrestal.

„Jak se ukázalo, netrvalo dlouho a ve svém původním jednání muž pokračuje. I když mu soud mimo jiné nařídil povinnost zdržet se neoprávněných zásahů do práv jeho bývalé přítelkyně zejména v podobě vyhledávání, oslovování, osobního či zprostředkovaného kontaktu, nedal si říct,“ uvedla vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Nezastavilo ho ani další obvinění

Žena se tak opět obrátila na policii, která v červenci Vyškovana opět obvinila. Jenže »nekonečná story« pokračovala. „Ani poté se mužovo chování nezměnilo. Nebezpečný vytrvalec i nadále během září svou bývalou přítelkyni pronásledoval, vcházel jí do cesty, sledoval ji, běhal a chodil za ní,“ popsala šílenou situaci mluvčí.

V září došla kriminalistům trpělivost a neodbytného »ctitele« zadrželi. Soud jej poslal do vazby, hrozí mu až roční pobyt v chládku. Nešťastná žena si tak může na čas oddechnout.  

VIDEO: Jedna z obětí stalkingu popsala své utrpení.

Video
Video se připravuje ...

Lejno ve schránce, nadávky… Peklo kvůli žárlivosti! FTV Prima