„V jeho výpovědích a získaných informacích se objevilo několik nesrovnalostí, které nakonec přesvědčily tým kriminalistů o tom, že muž je vrahem. Při výslechu se přiznal,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Slovní potyčka, pak vražda

Podle verze zadrženého potřebovala seniorka v sobotu kolem poledne pomoci s opravou zařízení v bytě. Pozvala si Pavla F. „Ten ochotně pomohl, jenže mezi nimi došlo k verbálnímu konfliktu,“ upozornil mluvčí. Slovní potyčka přerostla v napadení důchodkyně a její vraždu. Pachatel ženu uškrtil.

Poté prohledal byt a sebral příruční trezorek s menším obnosem. „Ještě tentýž den odjel za nákupy a většinu ze získaných tisícovek utratil,“ popsal cynické počínání muže po činu Malášek.   

Podle informací Blesku se rodiče vraha se zavražděnou stařenkou přátelili, bydleli totiž vdomě na stejné chodbě. „Občas jí s něčím pomohli. Dokonce měli mít od jejího bytu klíče,“ prozradila jedna ze sousedek. Pavla F., který se před časem od rodičů odstěhoval, tak oběť vídala prakticky od jeho dětství.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Bohumil Malášek potvrdil, že kriminalisté dopadli vraha důchodkyně ve Zbýšově na Brněnsku. Muže (38) se k činu přiznal Zdeněk Matyáš

Vrah zklamal své rodiče, adoptovali ho jako kojence

Pavel F. měl mít už v minulosti potíže se zákonem. Rodiče jej osvojili jako kojence, jenže jejich naděje v dospělosti nenaplnil. „Vzali si ho, když mu byl  rok a půl. Musí to pro ně být obrovské zklamání,“ svěřila se Blesku žena, která rodinu dobře zná.

„Snažili se pro něj udělat první poslední, táta ho dotáhl i k fotbalu. A pak to skončí takovou hroznou věcí,“ posteskl si starosta Zbýšova Vratislav Široký, který zároveň ocenil rychlou práci kriminalistů. „Musím jim složit poklonu. Už kvůli obavám, které po vraždě mezi lidmi zavládly.“

Osmatřicetiletý muž skončil v policejní cele. Ve čtvrtek soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Fotogalerie
8 fotografií