U Mutěnic na Hodonínsku se podle všeho řidič oktávky nevěnoval dostatečně řízení a přejel do protisměru. „Čelně se srazil s peugeotem, ve kterém cestovaly dvě ženy,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zdravotníci převezli viníka nehody i starší ženu, oba s lehčím poraněním hrudníku, na chirurgii do hodonínské nemocnice. Mladší těhotná spolujezdkyně z peugeotu putovala na vyšetření na gynekologicko-porodnické oddělení.

Hrozivě vypadala také srážka dvou osobáků při nepovedeném odbočovacím manévru u Hlubočan na Vyškovsku. Podle dosavadních zjištění odbočovala řidička felicie doleva, když ji začal předjíždět řidič vozu značky volkswagen. Při střetu se zranil jeho řidič a spolujezdkyně, stejně jako tři děti, které cestovaly ve felicii,“ uvedla policistka Alice Musilová.    

Pět z celkem osmi cestujících převezly sanitky k ošetření. „Skončili na chirurgii vyškovské nemocnice. Ve všech případech se naštěstí jednalo jen o lehkou újmu na zdraví,“ podotkla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková. Ještě před příjezdem záchranářů pomohla zraněným posádka projíždějícího vojenského náklaďáku.

VIDEO: Nebezpečně vypadající nehoda. Náklaďák zválcoval osobní vůz u Horní Lukavice na Plzeňsku.

Fotogalerie
8 fotografií