S lítostí musíme oznámit, že organizátor Oldtimeru do dnešního dne neučinil žádné kroky k tomu, aby se letošní ročník uskutečnil v termínu 24. června,“ informovala ředitelka Zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická.

„Zámek Slavkov – Austerlitz je připravený připravit park a další zázemí k tomu, aby se tak významný sraz mohl uskutečnit. Protože nejsou prováděny žádné přípravné a organizační práce pro konání akce, domníváme se, že akce se v letošním roce neuskuteční,“ upozornila Oubělická.

Záhadně se ztratil

Pořadatelem je Miroslav G. (63). Proč nic nepodniká, je celkem jasné. Je totiž už několik měsíců nezvěstný! Zda někam odešel z vlastní vůle, či se stal obětí násilného trestného činu, není v tuhle chvíli jasné.

Policie ČR ho vede v databázi pohřešovaných osob, kde je k němu napsáno, že není nebezpečný, je neozbrojený a netrpí žádnou nakažlivou nemocí. Miroslav G. je střední postavy, má šedé, vlnité vlasy a je vysoký přibližně 180 centimetrů.

Oldtimer festival patří mezi nejvýznamnější a nejnavštěvovanější akce v Jihomoravském kraji a mezi největší svého druhu v Evropě. Každý rok do zámeckého parku najíždí více než tisícovka historických vozů, které přijde obdivovat téměř deset tisíc návštěvníků.

VIDEO: Krásná nablýskaná auta mohli na jižní Moravě obdivovat návštěvníci brněnského výstaviště.

Video
Video se připravuje ...

Dnes začala na brněnském výstavišti výstava Classic show, která představuje desítky historických vozů. Některé lze i koupit. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
11 fotografií