Případ vyšetřují veselští policisté od středy. „V dopoledních hodinách zavolal seniorovi na pevnou linku neznámý muž. Penzistu poté oslovil: „Dědo, jak se máš?“ V důsledku tohoto oslovení si poškozený myslel, že se skutečně jedná o jeho vnuka,“ popsal fintu mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Falešný vnuk pak důchodce požádal o půjčení 30 tisíc korun na pořízení bytu. Aby finta nepraskla, řekl, že si pro peníze nemůže přijít sám, ale že pro ně pošle svou kamarádku.

Za pár minut se u rodinného domu seniora objevila neznámá žena, která řekla, že přišla vyzvednout peníze pro vnuka. „Důvěřivý senior jí skutečně předal finanční hotovost ve výši 30 tisíc korun a od té doby neviděl ani peníze, ani neznámou ženu a falešného vnuka,“ upřesnil Zámečník.

Policisté před podobnými případy důrazně varují a upozorňují na tyto podvodné triky, kdy pachatelé cílí právě na důvěřivé seniory. „Informaci o požadování peněz od vnuků, synovců, apod. si vždy nejprve ověřte zpětným telefonátem, než dáte peníze cizím lidem do rukou,“ dal radu seniorům mluvčí policie.

VIDEO: Zatímco ve Veselí nad Moravou si podvodníci »vydělali« peníze okradením seniora, jinde si vyrábějí falešné peníze.

Video
Video se připravuje ...

Vyrobil si falešné peníze na kopírce a kupoval za ně mobily! tv JOJ