Ukázalo se, že nešlo o špatný vtip. Vyslaná hlídka nejprve narazila v místní části Podolí na nešťastného majitele (51). Společným úsilím objevili povoz i se zvířaty, jenže tím nebyl všem trampotám konec. Právě naopak. „Když se muž snažil koně zastavit, tito se splašili a srazili svého pána k zemi. Navíc zapřaženým vozíkem poškodili na krajnici odstavený služební vůz,“ popsal vývoj situace mluvčí Bohumil Malášek.

Na kozlík usedl pod parou!

Když se posléze podařilo koníky uklidnit a přivést k rozumu, museli policisté ke zraněnému vozkovi přivolat lékařskou pomoc. A zároveň odhalili, proč koňské spřežení vypovědělo svému pánovi poslušnost. „Muž byl opilý, při dechové zkoušce nadýchal přes tři promile,“ dodal Malášek.

Případ šetřený jako kuriózní nehoda tak bude mít pro majitele nepříjemnou dohru. Mimo jiné bude muset uhradit i poškození policejního vozu. První odhad hovoří až o dvacetitisícové škodě.

Video: Není kůň jako kůň. Při jezdeckém mistrovství policejních koní v Brně poslouchal hřebec Wanillas Dream svou jezdkyni na slovo!
Video
Video se připravuje ...

Kůň Wanillas Dream v sedle s policistkou Vladimírou Blažkovou vyhrál mezinárodní jezdecké mistrovství policejních koní v Brně. Zdeněk Matyáš