Jednou skočil do ledové Dyje, podruhé vyhrožoval sebevraždou u obchodního komplexu a do třetice před několika dny hrozil opět skokem z mostu do Dyje. Je zřejmě jen otázkou času, kdy mladík z Břeclavi doplatí na pití alkoholu.

„Pro svůj dosud poslední pokus si vybral lávku přes řeku u Komenského nábřeží. Nejprve se postavil na vnější stranu zábradlí mostu, kde nějakou dobu balancoval. Později si sedl a neustále opakoval, že se zabije. Při dechové zkoušce vyšlo najevo, že nadýchal téměř tři promile alkoholu,“ uvedl mluvčí břeclavských strážníků Zdeněk Novák, podle něhož byl muž opilý i v obou předchozích sebevražedných pokusech.

Policisté a strážníci s ním přitom moc nezmůžou. Mohou ho pouze poslat na protialkoholní záchytku do Brna. „K uložení léčby nemáme žádné oprávnění, o tom musí rozhodnout výhradně lékař,“ vysvětlila mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

To potvrdila i mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Barbora Truksová Zuchová. „O odeslání do psychiatrické léčebny rozhoduje vždy lékař, a to základě testů. Někdy se totiž může jednat pouze o tzv. demonstrativní pokusy,“ vysvětlila mluvčí záchranky.

Psycholog Karel Humhal upozorňuje, že je důležité zjistit příčinu, proč se mladý muž neustále pokouší o sebevraždu. Jestliže se jedná například o reakci na nějakou nemoc, měl by být hospitalizován, protože je riziko opakování velmi vysoké,“ upozornil Humhal.

VIDEO: Takto břeclavský mladík (22) zaměstnal hasiče, policisty, strážníky a zdravotníky před sedmi týdny.

Video
Video se připravuje ...

Muž (22) se pokoušel zabít skokem do Dyje. Městská policie Břeclav