„Kriminalisté z toxitýmu nabyli důvodného podezření, že v rodinném domě v jedné z obcí na Kyjovsku je umístěna tzv. indoor pěstírna marihuany a další bude v místě bydliště podezřelého muže,“ uvedl k zásahu mluvčí Policie ČR Petr Zámečník.


Poté, co se podařilo policistům získat souhlas se zadržením a domovním prohlídkám, nestačili se divit množství pěstovaného konopí.

Pěstoval ve velkém
„V prvním objektu vypěstoval letos minimálně 60 rostlin, ve druhé pěstírně bylo dalších 119 rostlin. Podezřelý muž také přiznal, že dalších přibližně 60 rostlin vypěstoval a sklidil v zahradě za domem, když je zamaskoval mezi rostoucí kukuřicí,“ doplnil Zámečník.

Podle zjištění policie se tedy nejednalo o žádného troškaře, ale o muže, který se pěstováním konopí živil na plný úvazek.

Marihuana za milion korun
„Při domovní prohlídce policisté nalezli ještě 15 kilogramů sušené rostlinné hmoty. V případě takového množství drogy by si prodejce přišel na více jak milion korun,“ upřesnil Zámečník.

Nyní se může mladý zahradník „těšit“ na zaslouženou sklizeň. Podle trestního zákoníku mu za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až deset let ve vězení.

Fotogalerie
10 fotografií