Pouhý den před Štědrým dnem měl Josef Pytlík lehké spaní. „Probudil jsem se asi ve dvě hodiny ráno, šel jsem na záchod a pak jsem ještě šel k počítači a brouzdal po internetu. Po pár minutách jsem uslyšel z kuchyně, která právě prochází rekonstrukcí, šramot. Šel jsem se tedy podívat, co se děje,“ řekl majitel penzionu, který jen za pár dní po incidentu čekaly 70. narozeniny.

Přetahované se zlodějem

Uviděl tam téměř 190 centimetrů vysokého a statného chlapa, který mu vlezl do podniku oknem. Okamžitě začala mezi oběma muži přetahovaná. Rozštěkal se pes, který probudil majitelovu manželku. Když viděla, co se děje, rychle probudila syna a volala strážníkům.

Zločinec mezitím začal Pytlíkovi vyhrožovat, že ho zabije. „Uvědomil jsem si, že jde do tuhého,“ vysvětlil majitel penzionu. Vzpomněl si proto na svou dávnou boxerskou minulost a protivníka zasypal takovou sprškou úderů, že by se za ni nemusel stydět ani Pytlíkův synovec, boxerský šampion Vasil Ducár.

Zbitý se schoval

Když se zloděj v zápalu boje skutálel ze schodů, snažil se se zkrvaveným obličejem schovat před čiperným důchodcem do prádelny. „Držel kliku a nechtěl mě pustit, z druhé strany ale mezitím doběhl syn a snažil se ho znehybnit. Zloděj mu prokousl ruku. Nicméně, podařilo se nám ho do příjezdu strážníků zadržet,“ dodal Pytlík.

„Na místo jsme ihned vyslali motohlídku. Byla tam již za necelých pět minut od přijetí oznámení. Zloději jsme okamžitě nasadili pouta a následně jej předali Policii ČR k dořešení,“ řekla k případu mluvčí znojemských strážníků Eva Smutná.

VIDEO: Čtveřice vandalů řádila ve Znojmě, kamera je zachytila u altánku.

Video
Video se připravuje ...

Čtveřice vandalů řádila ve Znojmě, kamera je zachytila u altánku Městská policie Znojmo


Fotogalerie
8 fotografií