Epilace laserem nebo IPL světlem – je v tom rozdíl?

Laserová epilace je jednou z nejoblíbenějších metod trvalého odstranění chloupků. Laserové odstranění chloupků se často provádí v kosmetických salonech a na dermatologických klinikách licencovanými odborníky nebo speciálně vyškoleným personálem. Tato metoda ke zničení vlasových folikulů využívá laserové záblesky. Laserová epilace se ukázala jako velmi účinná a téměř trvalá metoda, která přináší výsledky již po několika sezeních. Nejedná se však o domácí metodu odstraňování chloupků a je finančně náročnější.

Autor: Braun

IPL epilace je právě tím způsobem, kterým doma bezpečně a bezbolestně dosáhnete dlouhotrvajícího odstranění chloupků po dobu několika měsíců. „IPL (intenzivní pulzní světlo) je technologie využívající přeměnu světelné energie na tepelnou. Přístroj tedy funguje tak, že vydává světelné paprsky, které zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím přeruší cyklus dorůstání chloupků. Chloupek se zahřeje a vypadne," vysvětluje MUDr. Jana Housková, zkušená lékařka všeobecné, preventivní a estetické dermatologie.

MUDr. Jana Housková vysvětluje, jak IPL epilace funguje
Autor: Braun

Trvalé odstranění chloupků vám nezaručí laser ani IPL metoda, obě možnosti ale mohou výrazně snížit počet chloupků i četnost jejich odstraňování. Pojďme se na IPL epilátory podívat detailněji.

Jak používat IPL epilátor doma – bezpečně, bezbolestně a šetrně?

Dermatoložka MUDr. Jana Housková radí, jak na IPL epilaci: „Před každou epilací je nutné chloupky oholit pomocí žiletky a epilaci provádět na čisté a suché pokožce. Před aplikací není doporučeno provádět žádná peelingová ošetření. IPL epilaci se nedoporučuje provádět na pokožce opálené. Pokožka po epilaci může být lehce podrážděná či citlivá. Je možné aplikovat zklidňující hydratační krémy či chladivé gely pro zklidnění pokožky. Bezprostředně po epilaci nedoporučuji vystavení se UV paprskům či aplikaci dráždivých látek na pokožku po epilaci.“

Opakujte v pravidelných intervalech

A to proto, že IPL zachytí pouze ty chloupky, které jsou ve fázi růstu. Při opakovaných a pravidelných ošetřeních a následných udržovacích ošetřeních pak zůstane pokožka dlouho hladká. Během prvního měsíce se doporučuje používat IPL epilátor ideálně jednou týdně. Jakmile zaznamenáte viditelné výsledky, je možné aplikaci snížit na 1x za 14 dní a časem na 1x měsíčně. Intervaly mezi ošetřeními jsou však individuální.

IPL epilátor od Braun vysílá záblesky každé 0,5 vteřiny
Autor: Braun

Nejlepší IPL epilátory: jak vybrat správný domácí epilátor?

V dnešní době máte na výběr velké množství různých typů IPL epilátorů pro domácí použití. Jaká jsou proto nejdůležitější kritéria, na která se při výběru zaměřit? V první řadě je to kvalita značky, technologické parametry samotného přístroje a délka záruční doby.

Jedním z nejmodernějších IPL epilátorů pro domácí použití je nejrychlejší a nejúčinnější epilátor od Braun – Braun Silk-Expert Pro 5. Během epilace neustále vyhodnocuje barvu chloupků a pokožky a podle toho upravuje intenzitu záblesků, takže epilace je rychlá, účinná a hlavně bezpečná i pro citlivou pokožku. Chloupky vám porostou méně pomaleji. V pohodlí domova si užijete bezbolestné a bezpečné ošetření od hlavy až k patě.

Nejlepší epilátor od značky Braun je vhodný i na epilaci obličeje nebo dalších citlivých oblastí
Autor: Braun

  • 1 rok hladké pokožky (při dodržování režimu, individuální výsledky se mohou lišit).
  • Na první pohled viditelné výsledky se můžete těšit již za 3 týdny.
  • Je určen pro celé tělo, včetně intimních partií a oblasti bikin, obličeje nebo chloupků nad horním rtem.
  • Technologie Skin Pro 2.0 automaticky optimalizuje sílu každého záblesku podle odstínu pokožky.
  • Nejrychlejší záblesky IPL až 125krát za minutu.
  • Šetrný k pokožce díky třem režimům – normálnímu, citivému a extra citlivému.
  • Použití po celém těle díky různým hlavicím pro nohy, paže, obličej, horní ret, podpaží, záda a intimní partie.
  • Určeno také pro muže - epilátor IPL se mužům doporučuje používat od ramen dolů.
  • Prodloužená záruka až na 5 let.