Nejprve studujte a pak obchodujte   

Pustit se bezhlavě do investování, aniž byste měli alespoň základní znalosti o tomto byznysu, se zpravidla nevyplácí. Alespoň ne z dlouhodobého hlediska. Vyznat se v množství informací a vybrat si ty důležité a užitečné je poměrně náročné, zejména pro začínajícího obchodníka.

Kvalitní informace a důležité rady pro úspěšné obchodování a investování na burze naleznete na populární webstránce Winsidetrading.com. Zde se můžete vzdělávat prostřednictvím školení, kurzů nebo jejich vlastní Trading akademie. 

Kromě toho na stránce najdete také srovnání brokerů, populární obchodní platformy a blog se spoustou článků o online tradingu a investování.

Trading akademie

Trading akademie je dostupná pro širokou veřejnost a to bez poplatků.

Vzdělání, které takovýmto způsobem získáte, může využít při zhodnocování svých úspor. Akademie je vhodná pro začínající i zkušené investory a tradery.

Rozdělená je na dvě části - průvodce tradingem a akademie investování. 

Průvodce tradingem

V sekci Průvodce tradingem naleznete základní i pokročilejší informace o tom, jak úspěšně obchodovat na burze.

Informace jsou přehledně rozděleny do kapitol, ve kterých se seznámíte se základními informacemi, obchodními metodami, slovníkem obchodníka, technickou analýzou a obchodní platformou. Dokonce si v této sekci můžete zdarma stáhnout ebooky, které vás posunou o krok vpřed.

Akademie investování

Sekce Akademie investování je určena pro ty, kteří upřednostňují dlouhodobé investování před aktivním tradingem.

I v tomto případě jsou informace rozděleny do kapitol, které vás provedou možnostmi investování do akcií, akciových indexů, ETF fondů, zlata, ale dozvíte se zde více i o kopírování obchodníků a pasivním investování. Vše bez poplatků a s možností stáhnout si ebooky pro další vzdělávání.

Autor: Winsidetrading

Školení a kurzy obchodování na burze

Chcete-li být úspěšný, musíte se učit od těch nejlepších. Investiční kurzy a školení, které naleznete na webu Winsidetrading.com zajišťují profesionální obchodníci z úspěšných a ověřených společností. Jedná se o nejvyhledávanější společnosti v oboru, které vám poskytnou profi know-how, díky svým zkušeným obchodníkům s dlouholetou praxí.

Kurzy a školení vám pomohou osvojit si obchodní metody a strategie či nastavení money managementu.

Na výběr máte několik druhů školení, konkrétně webináře, semináře, mentoring a trading asistent. Online webináře jsou velmi populární, protože je můžete absolvovat, ať se nacházíte kdekoli. Školení probíhá přes online aplikaci, takže nemusíte nikam cestovat. Máte-li raději osobní kontakt, pak si vyberte seminář, který se již pořádá na určitém místě. Kromě zkušeností si z kurzu odnesete i nové kontakty.

Dalším druhem kurzu je mentoring. Jedná se v podstatě o soukromé školení, protože se ho účastníte jen vy a mentor. Pokud hledáte nejrychlejší a nejefektivnější způsob vzdělávání, mentoring je tou nejlepší volbou.

Trading asistent je jakýsi typ pomocníka při obchodování na burze. V tomto případě školitel sdílí svůj pohled na trhy. Pro obchodníky, kteří nemají na sledování trhů mnoho času je trading asistent velmi dobrý pomocník.

Recenze brokerů a jejich srovnání

Broker je ve světě investic a obchodování na burze velmi důležitý. Je to zprostředkovatel vašich obchodních příkazů na burze, kterému za realizované objednávky platíte určitý poplatek.

Při výběru brokera je důležité znát svůj styl obchodování, zvláště zda jste obchodník nebo investor. To je totiž jeden z důležitých parametrů při výběru správného brokera.

Kromě toho je dobré ověřit si:

1. údaje o regulaci brokera

2. kde společnost sídlí

3. jaké typy účtů nabízí

4. jaké obchodní platformy poskytuje

5. jaký je minimální vklad pro otevření účtu

6. jakou má nabídku finančních instrumentů a mnoho dalších informací

Další informace o tom, jak vybrat kvalitního brokera krok za krokem si můžete přečíst zde.

Výběr brokera je poměrně rozsáhlé téma. Rady i doporučení na brokery naleznete právě na webstránce Winsidetrading.com.

Finanční instrumenty

To, jaký finanční instrument si vyberete, je v podstatě jen na vás. Pro snížení rizika se ale doporučuje investovat do více finančních instrumentů.

Nejoblíbenější finanční instrumenty jsou:

  • akcie
  • akciové indexy
  • komodity
  • ETF fondy
  • měnové páry (Forex)
  • kryptoměny

Popularitě se dnes těší zejména kryptoměny, přičemž brokeři nabízejí více než jen obchodování s Bitcoinem. Pro diverzifikování portfolia jsou dobrým instrumentem akcie. Z komodit se standardně obchoduje se vzácnými kovy (zlato, stříbro atd.), ropou, ale také kávou či pšenicí. Nastudovat si podrobnosti o finančních instrumentech je určitě vřele doporučeno.      

Obchodní platformy

Obchodních platforem je dnes dost, důležité je vybrat si tu, která je pro vás nejvhodnější. Platforma je jakýmsi terminálem, díky kterému můžete obchodovat online na světových finančních trzích.

Dobrá obchodní platforma by měla mít pokročilé zobrazování grafů, kterými investor analyzuje trh. Samozřejmostí je přehledná mobilní aplikace a zabudovaná investiční kalkulačka. I s výběrem vhodné obchodní platformy vám poradí na investičním portálu Winsidetrading.com.