Jak na to? Stačí udělat několik jednoduchých kroků na počítači či telefonu a spojíte se s lékařem. Ordinační hodiny jsou každý den, i o víkendech a svátcích.

Registrace a dokumentace

Začíná se online registrací. Pacientovi přijde do 60 minut aktivační e-mail. Ten umožní připojit se do aplikace, přes kterou probíhá vyšetření lékařem prostřednictvím chatu nebo videa. Tuto službu poskytuje zdravotnické zařízení a na základě jejího využití vzniká zdravotnická dokumentace. Proto musí klinika před zahájením vyšetření ověřit totožnost pacienta, který se prokáže občanským průkazem a kartou pojištěnce. Je to stejné jako v běžné ordinaci.

Diskrétně a rychle

Vyšetření trvá asi deset minut a pacient se může připojit kdykoli a odkudkoli, ideálně z bezpečí domova. Je potřeba mobil nebo počítač a připojení k interne tu. V případě, že lékař vyhodnotí, že stav nemocného vyžaduje osobní návštěvu lékaře, objedná ho k dalším vyšetřením do některé z ordinací v jedné z 26 klinik EUC ve 14 městech po celé republice. 

V rámci Virtuální kliniky je samozřejmostí i vystavení e-receptu nebo žádanky. Nabízí se otázka, zda se pak nemocný stává automaticky pacientem této kliniky. „Ne, pacient stále zůstává registrovaný u svého praktického lékaře,“ říká MUDr. Petra Bomberová Kánská, vedoucí lékařka Virtuální kliniky EUC.

Čtyři kroky, které vás spojí s lékařem

1. Přejděte na https://www.virtualniklinika.cz/

2. Vyplňte anamnézu do inteligentního dotazníku 

3. Konzultujete vše s naším lékařem prostřednictvím chatu nebo videa

4. Lékař navrhne plán léčby, vystaví e-recept či žádanku