Netypická příroda

Národní park České Švýcarsko je jednou z nejkrásnějších částí Česka. Pravčickou bránu už asi někdy v životě viděl každý, přesto se ale tento přírodní úkaz jen tak neomrzí. Vyrazte sem brzy ráno, nebo si naopak počkejte na západ slunce - tak si ji užijete v celé kráse a “mimo špičku” poleví i nájezdy turistů. Za prozkoumání však stojí celé Hřensko. Obdivujte ho během túry ve skalách, anebo z lodí, která jezdí například v Edmundově soutěsce. Jako z jiného světa působí rozhledna známá na vyhlídce Růženka. Autorem této Zelené věže v Růžové jsou architekti sdružení MJÓLK.

...
Autor: archiv Toyota

Milovníci přírody ocení krajinu Českého Středohoří. Dejte si výšlap na jeho nejvyšší horu Milešovku anebo ke zřícenině hradu Hazmburk - společně vytváří opravdu netypické panorama.

Most není jen Severka

...
Autor: archiv Toyota

Turistický ruch v Mostě v poslední době značně vzrostl. Pokud se tam také vydáte, Severku přenechte místním štamgastům a raději se vydejte k hradu Hněvín. Je to hezká procházka do stejnojmenného kopce, který nabídne zajímavý pohled na celé město i průmyslovou krajinu. Krása možná vypadá jinak, ale i tahle krajina je součástí Česka. K zamyšlení povede i návštěva slavného místního kostela Nanebevzetí Panny Marie, který byl v normalizačních 70. letech kvůli těžbě uhlí přesunut na kraj města.

Pustina na zámku

...
Autor: archiv Toyota

Když už budete na Mostecku, nenechte si ujít kouzelný zámek Jezeří, netradiční už tím, že leží jen půl kilometru od povrchového dolu. Je vám povědomý? Právě do něj umístili tvůrci seriálu Pustina z produkce HBO část děje.

V těchto končinách pocítíte, jak průmysl zasáhl do krajiny na Mostecku. Ještě více než kde jinde si tu uvědomíte potřebu chovat se k přírodě šetrně a ohleduplně. Nejen na výlety přírodou je proto ideální ekologický pohon, který najdete i v modelu C-HR hybrid od Toyoty. Pohodlně se s ním svezete s průměrnou spotřebou kolem čtyř litrů na 100 kilometrů, ve městě přitom dokonce až 50 % času úplně zadarmo a bez emisí, při jízdě na elektřinu.

Jediné na světě

...
Autor: archiv Toyota

Až budete z výletů unaveni, zamiřte k Chomutovu. Málokdo by právě tady čekal celosvětový unikát. Místní Kamencové jezero je totiž jediné na světě. Existovalo ještě jedno, v Kanadě, jenže vyschlo. Pokud vám to samo o sobě jako cíl výletu nestačí, sbalte si plavky a věci na piknik - na jeho břehu jsou totiž upravené pláže, koupání je povoleno. V jeho západní části si případně můžete i půjčit šlapadlo.

Autory seriálu Počesku, v němž Toyota a Lexus postupně představí každý kout České republiky, jsou David Broda a Jonáš Mejtský.