Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čas na jarní úklid je tu! 5 rad, jak vše zvládnout do 30 minut!

/
  • Čas na jarní úklid je opět tu.
    5. března 2018 ● 09:30

    Už je to zase tady – jarní úklid! Pokud nechcete strávit  šůrováním celý víkend, máme pro vás pět rad, jak to zvládnout rychle a hlavně efektivně.

  • 1.

    Vše na své místo

    Nejdříve se po svém »království« pořádně rozhlédněte a zaostřete na věci, které nejsou na svém místě. Posbírejte časopisy a noviny, oblečení poskládejte do skříně, zbavte se všech přebývajících krabic a ukliďte i další maličkosti, které při tom objevíte. Nezapomeňte do expres úklidu zapojit i děti. Postačí, když všem hračkám najdou jejich domeček.  Práce na pět minut.

    Čas na jarní úklid je opět tu.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Pryč se skvrnami

    Když k vám přijde návštěva, nejde vám dělat kontrolu úklidu a bodovat. Chce příjemné prostředí a hlavně vás v dobré náladě. Takže není nutné uklízet i ty nejzapadlejší kouty. Pomocí hadříku se zbavte fleků od vody na umyvadle a vaně v koupelně, otisků prstů na stolku a skleněných plochách a viditelných skvrn na všech frekventovanějších místech. Nezapomeňte ani na kuchyňskou linku, kterou používáte denně. Práce na pět minut.

    Čas na jarní úklid je opět tu.
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Bleskové utírání prachu

    Ať už chcete nebo ne, stírání prachu se nevyhnete, protože se v domácnosti usazuje v podstatě všude. Pomocí šikovné prachovky se ho však zbavíte pár tahy. Nezapomeňte vždy začínat od shora dolů. Nejdříve se tedy pusťte do lustrů, potom přejděte ke skříním a poličkám a nakonec se věnujte elektrickým spotřebičům. Práce na sedm minut.

    Čas na jarní úklid je opět tu.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Oživení kuchyně

    V rychlosti a bez dlouhého zdržování umyjte či naskládejte do myčky špinavé nádobí, utřete linku a jídelní stůl. Důležité je pravidelně měnit houbu a nádobí, protože v ní vznikají nežádoucí bakterie. Odstraňte mastnotu a viditelnou špínu ze sporáku a digestoře a nezapomeňte ani vynést koš. Práce na šest minut.

    Čas na jarní úklid je opět tu.
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Podlahy jako zrcadlo

    Nakonec, když už je vše ve stavu, že byste se na návštěvu nestyděli pozvat ani tolerantnější tchýni, se můžete vrhnout na podlahy. Rychle je přejeďte luxem a pak už se do nich pusťte s mopem. Ideálně takovým, který vám ušetří každou minutu a ztrácet čas ručním ždímáním. Tak zvládnete podlahy vytřít během pár minut. Až budete mít vše hotovo, dopřejte si během schnutí podlah šálek kávy s nohama nahoře.  Práce na sedm minut.

    Zdroj: vileda.cz

    Čas na jarní úklid je opět tu.
    Autor: vileda.cz

     

Dnešní horoskopy