Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zkuste něco nového: 2 recepty na netradiční víkendový oběd

/
  • Zkuste naservírovat rodině něco nového. Vyzkoušejte naše recepty.
    13. října 2017 ● 10:41

    Nevíte co o víkendu uvařit? Tradiční recepty se vám už přejedly? Zkuste něco nového! Máme pro vás dva netradiční recepty podle kuchaře Marka Pavaly.

  • 1.

    Kuře na paprice se smetanovou kaší

    Potřebujete: 1 celé kuře, 2 cibule, 2 lžíce sladké papriky, 200 ml plnotučného mléka, 200 ml šlehačky, 600 ml vývaru nebo vody, rostlinný olej, čerstvá jíška, sůl a pepř, brambory, smetana, máslo

    Postup:

    *V rozpáleném kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Kuře rozbouráme, zbavíme kůže, důkladně osolíme a opepříme a přidáme do kastrolu.

    *Orestujeme ze všech stran, přidáme cibuli a společně s masem restujeme, dokud cibule nezrůžoví.

    *Maso vyjmeme a do kastrolu přidáme papriku, krátce zarestujeme. Maso vrátíme do kastrolu, zalijeme vývarem, nebo vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a stáhneme plamen. Kuře dusíme na mírném ohni doměkka.

    *Měkké kuře vyjmeme z kastrolu a omáčku zahustíme jíškou.

    Přidáme mléko a chvilku provaříme, přidáme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme z ohně.

    *Omáčku přelijeme do mixéru, rozmixujeme dohladka a přecedíme přes jemné síto zpět do kastrolu a případně dochutíme.

    *Uvařené brambory lehce rozbijeme a dáme do mísy robotu, za přilévání teplé smetany a másla vyšleháme šlehačem hrubou, nebo jemnější kaši, podle libosti.

    Kuře na paprice se smetanovou kaší
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 2.

    Domácí těstoviny s plody moře

    Potřebujete: 15 ks tygří krevety, 0,5 kg mušle srdcovky, 0,5 kg mušle slávky, 2 česnek, 2 šalotky, 0,7 l bílého vína, rybí nebo zeleninový vývar, petrželka, olivový olej, sůl, pepř; Na těstoviny:  300 g mouky semolina (nebo hladkou 00), 3 vejce, 2 žloutky, 3 lžíce vody

    Postup na přípravu domácích těstovin:

    V míse kuchyňského robota si vymíchejte těsto, pokud by se nechtělo spojit, přidejte ještě trochu vody. Zabalte do fresh folie a nechte 20 minut v lednici. Na robota připevněte nástavec na pláty těsta (lasagne), to rukou stlačte do takové tloušťky, aby se vešlo mezi dva válce a »vyválejte« těsto. Na robot připevněte nástavec pro tvorbu vybraného tvaru těstovin a vyrobte si z plátů kýžený tvar.

    Postup na pokrm:

    *Krevety očistěte a zbavte hlav – ty nevyhazujte! Obsah hlaviček vymačkejte na pánev a nechte opéct bez oleje, ten přidejte až pak, spolu s nasekanou šalotkou a česnekem. *Když je oboje měkké, přidejte půlená cherry rajčata, krevety a zastříkněte bílým vínem, nechte odpařit a přidejte trochu vývaru.

    *Vedle v hrnci rozpalte olej, přidejte celý česnek, hrubě nakrájenou šalotku, vhoďte všechny mušle, zalijte vínem a rychle přiklopte. Po třech minutách by měly být všechny otevřené, ty neotevřené vyhoďte.

    *Mušle přidejte i s trochou jejich šťávy do omáčky ke krevetám, uvařte těstoviny, vše smíchejte a hned podávejte.

    Zdroj: blog.kitchenaid.cz

    Domácí těstoviny s plody moře
    Autor: blog.kitchenaid.cz

Témata

recept kuře krevety

Dnešní horoskopy