K hořké chuti se člověk musí propít. Respektive prožít. Hořkou chuť si nevychutná jen tak nějaký mladíček. Vzpomínáte, když jsme byli malí? Chutnalo nám jen to nejsladší. Ale teď? Za tu dobu co jsme dospívali, měnili životní postoje a názory se nám změnilo i vnímání chuti. Hořkou si teprve teď dokážeme pořádně vychutnat. Chuť se totiž s věkem opravdu mění a vyvíjí. Tak jako se lidem po třicítce tříbí životní postoje, tříbí se jim i chuť.

Konečně přišla ta chvíle, kdy dokážeme ocenit složitější a ne prvoplánově líbivé chutě. A tato schopnost s věkem roste. Ne náhodou tak má Fernet Stock nejsilnější základnu spotřebitelů právě mezi tzv. Husákovými dětmi. Silná populační vlna narozená v roce 1974 už svou chuť našla. Možná i proto, že jejich dětství nebylo zrovna sladké, ale spíše s nádechem hořkosti. Díky Fernet Stock Originál si přijdou na svý. Jeho základ totiž tvoří čtrnáct bylin z celého světa, které jsou pečlivě vybírány tak, aby vytvářely co nejhořčí základ. Ať už je to hořcový kořen, chininová kůra nebo nať zeměžluče pocházející z Pyrenejí, Kamerunu či Indonésie nebo v Čechách pěstovaný římský heřmánek, je výsledný efekt prostě dokonalý. Jejich několikaměsíční louhování ve vysoce kvalitním lihu je pak cítit v každém hořkém doušku. Tu pravou hořkost si vychutnáme díky receptorům hořké chuti, které najdeme u kořene jazyka. Hořkost se díky nim rozprostře po celém jazyku a my ji si ji tak můžeme užít do poslední kapky. Pokud si umíte hořkost náležitě vychutnat, jste za vodou.

Víte, o čem život je a máte na to zvládnout ho i bez přislazování. Nevyměknem!