Rajčatovou marmeládu její milovníci chutí přirovnávají k marmeládě meruňkové. Hodí se do všech pokrmů, do nichž byste jinak použili klasickou marmeládu. Lidé si pochoutku z rajčat pochvalují v koblihách i jako náplň do vánočního cukroví. Skvěle také nahradí ovoce, které se letos leckde kvůli jarním mrazům neurodilo.
Potřebujete: 3 kg rajčat, 1,3 kg cukru krystal, 2 vanilkové cukry, 3 sáčky Pektogelu, 2 lžičky kyseliny citronové, 1,5 dcl rumu.
Postup: Rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozvaříme, trvá to asi 1 hodinu. Propasírujeme, přidáme cukr a 2 vanilkové cukry a pomalu vaříme 1 hodinu. Před skončením varu přidáme Pektogel, kyselinu citronovou a rum. Sklenice vymyjeme horkou vodou, ještě horké plníme a po uzavření víčky otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilizujeme.
Tip: Zmíněnou meruňkovou chuť dodá mameládě právě použítí rumu.
Těstoviny s tuňákem a rajčaty Videohub/recepty