Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cukroví na poslední chvíli: Vsaďte na vosí úly, kakaovou tlačenku i nepečenou roládu

/
  • Recepty na cukroví na poslední chvíli.
    18. prosince 2020 ● 06:56

    Sváteční dny už jsou za rohem a vy doma pořád nemáte ani kousek cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte rychlé a spolehlivé recepty na vánoční lahůdky!

  • 1.

    Nepečená roláda

    Suroviny: 3 a půl balíčku piškotů, 250 g cukru krupice, 10 lžic mléka, 2 lžíce rumu, 60 g kakaa

     

    Na náplň: 150 g másla, 150 g strouhaného kokosu, cukr krupice podle chuti, čokoládová poleva.

     

    Postup: Umeleme piškoty, přidáme cukr, mléko, rum a kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na plát podložený potravinovou fólií poprášenou moučkovým cukrem. Placku dáme na 10 - 15 minut do lednice ztuhnout.

     

    Mezitím si připravíme náplň: smícháme máslo, kokos a cukr. Hotovou směsí potřeme ztuhlé těsto a svineme do rolády. Povrch můžeme ozdobit čokoládovou polevou. Necháme den odpočívat v chladu a poté krájíme na tenké plátky.

    nepečená roláda
    Autor: scom

  • 2.

    Kakaová tlačenka

    Suroviny: 250 g másla, 1 vejce, 300 g piškotů, pokrájených nahrubo, 170 g moučkového cukru, 3 lžíce tuzemáku, 2 lžíce kakaa, 1 hrst nasekaných vlašských ořechů, 1 hrst strouhaného kokosu na obalení

     

    Postup: Máslo rozpustíme v kastrolku a přidáme ostatní přísady. Z hmoty vyválíme válec a obalíme jej v kokosu. Zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice ztuhnout do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky.

    kakaová tlačenka
    Autor: scom

  • 3.

    Vosí hnízda

    Suroviny: 1 balíček dětských piškotů, 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 bílek, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu tuzemák + na piškoty, 40 g mletých vlašských ořechů, cukr moučka na obalení

     

    Na krém: 120 g másla, 2 lžíce rumu tuzemák, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 žloutky

     

    Postup: 35 piškotů dáme stranou, ostatní umeleme najemno. Přidáme cukr, máslo, bílek, kakao, rum a vlašské ořechy a prohněteme. Hmotu rozdělíme na 35 kuliček a ty důkladně obalíme v cukru.  Suroviny na krém utřeme dohladka.

     

    Na talíř klademe piškoty a na každý kápneme rum. Formičku na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem a vtlačíme do ní kuličku hmoty. Držadlem vařečky uděláme důlek a naplníme krémem. Uzavřeme piškotem a vyjmeme z formičky.

    vosí úly
    Autor: scom

Dnešní horoskopy