Je symbolem pomoci a podpory, hodnot důležitých v dnešní době více než jindy. Právě proto vznikla veřejná sbírka na portálu Hithit, jejímž prostřednictvím může pomoci opravdu každý a získat nejen dobrý pocit, ale i skvělé vánoční dárky, které pomáhají.

Vyberte si z originálních pivních dárků od Pilsner Urquell a dalších partnerů projektu na serveru HitHit. Uděláte tím radost svým blízkým a zároveň přispějete na dobrou věc. Pro příznivce piva to může být zásoba Pilsner Urquell na celý rok nebo odnoska s vlastním jménem, kterou si budete moct odnést po prohlídce Plzeňského pivovaru. Sportovní fandy může zase potěšit podepsaná hokejka (možná přímo od Jaromíra Jágra!) nebo dres českých hokejových reprezentantů s podpisy. A najdou se tu i luxusnější dárky, například skleněné produkty značky Moser nebo designové kousky od návrhářky Kláry Nademlýnské.

Mimořádná jedenáctá lahev pro Centrum Paraple
Autor: Pilsner Urquell

Symbolem sbírky na HitHitu je pivní lahev navržená Michalem Froňkem a vyrobená za pomoci dalších umělců a řemeslníků ze sklárny Moser, manufaktury Bohematic nebo plzeňských bednářů. Froněk se při tvorbě lahví odkazoval na vznik piva Pilsner Urquell, kdy na jeho počátku stála dohoda a spolupráce plzeňských právovárečníků a které je společným dílem zkušeného sládka, ale i mistrů sladovnických, chmelařů, bednářů a zástupců dalších řemesel.  Mottem letošního ročníku je totiž spolupráce a solidarita, které jsou stále aktuální i v dnešní době.

 

Jedna z řady 10 designových aukčních lahví
Autor: Pilsner Urquell

Výtěžek z každoroční aukce putuje od počátku vzniku na podporu Centra Paraple. Stejně tak tomu bude i letos u sbírky na HitHitu, do které se můžete zapojit i vy. Tradiční předvánoční dražba 10 designových aukčních lahví Pilsner Urquell se pak bude konat 10. prosince na internetové televizi Mall TV. O tom, že je letos podpora potřebná možná více než v letech minulých, není pochyb. „Vždy jsme se snažili získat maximální objem prostředků na naší činnost především poskytováním našich služeb a realizací nejrůznějších akcí. Letošní rok je ale výjimečný, způsobil utlumení činnosti i výpadek veřejných charitativních akcí na naši podporu. O to více si ceníme tradičních projektů, jako jsou aukční lahve Pilsner Urquell nebo letošní mimořádná sbírka na portále HitHit,“ vysvětluje ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Designová kompozice letošní řady Pilsner Urquell aukčních lahví navržena Michalem Froňkem.
Autor: Pilsner Urquell

Do sbírky pro Centrum Paraple se můžete zapojit na serveru HitHit již dnes. Sbírka bude ukončena 10. prosince.