Pandemie koronaviru pro mnoho lidí znamenala možnost užít si více času se svým partnerem či partnerkou. Podle dostupných studií nijak drasticky nezasáhla ani do sexuálního života – některé postiženější národy sice v průzkumech vykazovaly úbytek milostné aktivity, jinde se naopak sexuální život lidí zlepšil.

Z dat našeho červnového výzkumu vyplynulo, že například u Čechů se v drtivé většině kvalita ani frekvence sexu během pandemie nijak nezměnila. Zejména mladí lidé mezi 18 a 25 lety ovšem více experimentovali, například s použitím erotických pomůcek,“ uvádí odborník na sexuální problematiku Adam Durčák.

Sex se zavázanýma očima
Autor: iStock

S milostnými experimenty se samozřejmě pojí také sexuální fantazie, které podle průzkumu amerických odborníků uveřejněného v časopise Psychology Today, mívá 96 % lidí. Podle stejného zdroje navíc u 35 % z nich milostné fantazírování během pandemie posílilo. Vypadá to však, že se ženské a mužské fantazie poměrně výrazně liší.

Zavázané oči, sex ve třech

Zatímco ženy podle britského prodejce OnBuy.com nejčastěji (v 35 %) touží po sexu se zavázanýma očima, u mužů je fantazií číslo jedna sex ve trojici (36 %). Poměrně vyrovnaně obě pohlaví touží po sexu ve vířivce – u žen se s 31% podílem jedná o druhou nejčastější fantazii, u mužů jí s 26% patří třetí příčka.

O čem ženy i muži sní

Mezi nejoblíbenější ženské fantazie patří také sex ve výtahu (26 %), roleplaying (24 %), erotické fotografování (20 %), bondage (18 %), sex po telefonu (14 %) nebo sex v autě (12 %). Mezi méně rozšířené ženské fantazie se pak řadí třeba společné sledování porna (9 %), použití lubrikátoru s příchutí (8 %) nebo napsání erotické fan fikce pro partnera (7 %).

Muži hojně sní například o sexu přes video chat (30 %), na veřejných záchodcích (22 %) či na balkoně (19 %). Oblíbený je obdobně jako u žen roleplaying (22 %), bondage (16 %) nebo sex v autě (13 %). Pětina mužů by také ráda natočila s partnerkou erotické video a výrazně více než ženy muže láká společné sledování porna (17 %). Někteří pánové poté sní i o náhodném milování na jednu noc (9 %), sexu se zapojením potravin (8 %) či erotických hrátkách s horkým voskem (5 %).