130 RECEPTŮ
● 27x marmelády, džemy a povidla ● 13x zavařené houby ● 12x nakládané okurky ● 10x cukety ● 10x zeleninová směs ● 7x papriky a feferonky ● 7x rajčata ● 6x kompoty
A NAVÍC ... 19x další druhy zeleniny a ovoce a 19x sirupy, šťávy, likéry...
V prodeji!
Jen za 59 Kč K dostání na stáncích a na www.ikiosek.cz (s dopravou až domů)
Vyzkoušejte pikantní žampiony v oleji
Na sklenici potřebujete: 250 g žampionů, olivový olej, chilli papričku, sůl, stroužek česneku, dvě lžíce bílého octa, lžičku rajčatového protlaku, lžíci nasekané petrželky.
Postup: Houby omyjeme a větší hlavičky rozkrojíme. Spolu s nasekanou chilli papričkou je dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, přidáme najemno pokrájený česnek a necháme vše chvilku rozvonět. Vmícháme ocet a protlak. Počkáme, až se odpaří většina tekutiny. Přidáme nasekanou petrželku a vše naplníme do vyvařené sklenice, zalijeme olejem a zavíčkované 30 minut sterilujeme. Houby podáváme jako chuťovku k vínu, lze použít do těstovin, sendvičů i na pizzu.