130 RECEPTŮ 

● 27x marmelády, džemy a povidla ● 13x zavařené houby ● 12x nakládané okurky ● 10x cukety ● 10x zeleninová směs ● 7x papriky a feferonky ● 7x rajčata ● 6x kompoty

A NAVÍC ...  19x další druhy zeleniny a ovoce a 19x sirupy, šťávy, likéry...

Zavařujte s Bleskem a jeho novou kuchařkou
Autor: archiv Blesku

V prodeji!

Jen za 59 Kč K dostání na stáncích a na www.ikiosek.cz (s dopravou až domů)

Vyzkoušejte pikantní žampiony v oleji

Na sklenici potřebujete: 250 g žampionů, olivový olej, chilli papričku, sůl, stroužek česneku, dvě lžíce bílého octa, lžičku rajčatového protlaku, lžíci nasekané petrželky.

Postup: Houby omyjeme a větší hlavičky rozkrojíme. Spolu s nasekanou chilli papričkou je dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, přidáme najemno pokrájený česnek a necháme vše chvilku rozvonět. Vmícháme ocet a protlak. Počkáme, až se odpaří většina tekutiny. Přidáme nasekanou petrželku a vše naplníme do vyvařené sklenice, zalijeme olejem a zavíčkované 30 minut sterilujeme. Houby podáváme jako chuťovku k vínu, lze použít do těstovin, sendvičů i na pizzu.