Využití peněz z Operačního programu Praha – pól růstu ČR bylo o víkendu 12. a 13. října odprezentováno podruhé ve Žlutých lázních, kam díky Prague International Food Festivalu zamířili milovníci tradičních pokrmů z různých koutů světa. Na témže místě byla výstava projektů již v polovině září.

„O evropských penězích slyšíme z éteru obvykle jen ve spojitosti s tím nejhorším. Chtěli jsme ukázat, že ne vše je špatné. Naopak, že evropské peníze lze využívat účelně, smysluplně a tam, kde je to potřeba. A to v Praze umíme.“ uvedla k instalaci stánku na festivalu Tereza Šmídová, manažerka pro publicitu OP PPR. Kromě fotografií prezentujících více než desítku projektů magistrát připravil pro zájemce také informační letáčky.

Autor: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA

Peníze z Evropské unie jsou v pražském operačním programu rozdělené do čtyř takzvaných prioritních os. První je zaměřená na výzkum a inovace, další na udržitelnou mobilitu a energetické úspory, třetí na sociální začleňování a boj proti chudobě a poslední na vzdělání a podporu zaměstnanosti. Praha pak v rámci každé osy vypisuje výzvy, které jsou úžeji zaměřené na konkrétní problematiku, například na modernizaci zařízení a vybavení pražských škol.

Autor: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA

Informační stánek už má před sebou pouze poslední akci, a to Polívkování v sobotu 19. října na Smíchovské náplavce, kde byl stánek již dvakrát, na akcích Středomořská náplavka a Food Truck Show. V tomto týdnu, který je posledním týdnem, kdy se mohou zájemci seznamovat s projekty financovanými za pomoci peněz z evropských fondů na společenských akcích, byl stánek instalován na farmářských trzích na Ládví a Hájích.