Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co o vás prozradí mateřské znaménko? Přinese štěstí, tvořivost, nebo smůlu?

/
  • 16. září 2019 ● 09:21

    Mateřská znaménka v historii děsila jako ďáblova znamení, byla také pokládána za osobní talismany. Mohou být nevzhledná i pikantní, strašidelná i půvabná. Kde máte mateřské znaménko vy?

     Už ve starém Řecku se považovala mateřská znaménka za důležité ukazatele charakteru a lidé velmi dbali na to, kde se který flíček na jejich těle nachází. Často neváhali drobným kosmetickým zásahem tu a tam přírodu poopravit.

     

    Tragédii mohla znaménka způsobit ve středověku. Inkvizitoři totiž věřili, že k mateřskému znaménku přijde člověk na sabatu po obcování s ďáblem. Při pronásledování čarodějnic inkvizitoři hledali na těle podezřelých osob podobná znaménka, která byla údajně necitelná vůči bolesti (lovci čarodějnic užívali zasunovací jehlu, jíž předstírali bodnutí do znaménka, ale obviněný nic necítil). Kde na těle ho máte vy?

    Autor: iStock.com

  • 1.

    Na spánku

    Lidé se znaménkem na spánku bývají velcí cestovatelé. Lákají je dálky a nebojí se výzev. Pokud jej máte na levém či pravém spánku, nedělá vám problém zvykat si na nová místa a máte dar cítit se všude doma.

    Autor: iStock

  • 2.

    U kořene nosu

    Máte před sebou slibnou kariéru. Umíte na sobě tvrdě zapracovat a to přináší výsledky. Když si něco umanete, uděláte vše pro to, abyste toho dosáhli. Překážky vás neodradí, právě naopak, jsou pro vás výzvou.

    Autor: iStock

  • 3.

    Na dlani

    Dáváte přednost stabilitě před vzrušením, změny vás stresují. Máte rádi věci pod kontrolou, jste typ, který si vše spočítá. Rádi stojíte nohama pevně na zemi, skvěle se doplňujete s tím, kdo má hlavu v oblacích.

    Autor: profimedia

  • 4.

    Pod obočím

    Znaménko mezi okem a obočím napovídá, že jste přizpůsobiví a dobře vycházíte s lidmi. Nehledáte konflikty, ale spíše schůdné cesty a řešení. Umíte být přirozeným vůdcem a lidé vás rádi následují.

    Autor: iStock

  • 5.

    Nad rtem

    Jste atraktivní a přátelští. Lidé vyhledávají vaši společnost, cítí se s vámi přirozeně a dobře. Máte rádi kvalitní věci od jídla po bydlení. Život si vychutnáváte. Srdce posloucháte víc než rozum.

    Autor: iStock

  • 6.

    Na lícní kosti

    Toto znaménko bývá znakem silné osobnosti s osobním kouzlem a přitažlivostí. Pokud ho máte právě zde, s největší pravděpodobností jste úspěšní a nemáte problém dosáhnout všeho, co chcete.

    Autor: iStock

  • 7.

    Na bradě

    Umělecké slony, které dokáže maximálně využít až v pozdním věku.

    Autor: Shutterstock.com

  • 8.

    Na chodidle

    Máte rádi vše nové a neokoukané. Umíte hovořit s každým na jakékoli téma – máte talent získat si lidi bezprostředností. Jste výborný vypravěč, ale i posluchač, a lidé se vám proto svěřují s tajemstvími.

    Autor: Mária Rušinová, scom, archiv

  • 9.

    Charakteristické prvky znamének

    HRANATÉ: věští spíše špatnou povahu

     

    KULATÉ: napovídá o dobré povaze

     

    OVALNÉ: smůla

     

    ČERNÉ: problémy a zklamání

     

    BARVY MEDU: štěstí

     

    ČERVENÉ: šťastná osoba 

     

    ZÁSADNÍ ZMĚNY MATEŘSKÝCH ZNAMÉNEK (NAPŘ. KRVÁCENÍ): pravděpodobně špatné zdraví, zajděte k lékaři

     

    SVĚTLAJÍCÍ: štěstí se obrací k lepšímu

     

    PODÉLNÉ: prosperita, a to značná

     

    TMAVNOUCÍ: problémy a zklamání

    Autor: Shutterstock

Dnešní horoskopy