19. září 2019
Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Slaďoučké meruňky a broskve: Tři rychlé recepty na dezerty, po kterých se doma zapráší

/
  • Recepty z broskví a meruněk.
    23. srpna 2019 ● 14:44

    Ovoce je ideální mlsání na léto. Vyrovnává glukózu v našem těle a přitom udržuje štíhlou linii. Nejzdravější je, když je ovoce konzumujete čerstvé. Protože je právě sezona meruněk a broskví, máme pro vás tři recepty, po kterých se doma jen zapráší.

  • 1.

    Limetkovo-broskvový chiapuding

    Potřebujete:  2 broskve, 1 šálek rostlinného mandlového nebo vodou mírně ředěného kokosového mléka, 1 lžíce medu nebo javorového sirupu nebo lžička stéviového sladidla, 1 lžička limetkové šťávy, 1 lžička limetkové kůry, 3 lžíce chia semínek, na ozdobu pokrájená broskev, ¼ šálku borůvek

    Postup: Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme a dužinu jedné broskve rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Druhou nakrájíme na kostičky na ozdobu.

    *Vmícháme rostlinné mléko, přidáme med nebo stévii, limetkovou šťávu a kůru a chia semínka.

    *Dáme stranou na 2 až 3 hodiny, aby semínka nabobtnala a vytvořila konzistenci gelu.

    *Rozdělíme do misek a zdobíme pokrájenou broskví a borůvkami nebo jakýmkoli jiným bobulovým ovocem.

    Limetkovo-broskvový chiapuding
    Autor: naturhouse-cz.cz

  • 2.

    Čokoládové brownie s broskvemi

    Potřebujete:  3 lžíce ghí (přepuštěné máslo), 80 g hořké čokolády, 100 g mletých nebo rozmixovaných ořechů, 3 bílky, 2 žloutky, 1 až2 lžíce stéviového sladidla, 2 broskve, máslo nebo kokosový olej na vymazání, mleté ořechy na vysypání, strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu

    Postup:Nejdříve si vymažte formu tukem a vysypte mletými ořechy nebo kokosem. Troubu předehřejte na 180 °C.

    *Broskve umyjte, vyjměte pecku a nakrájejte na měsíčky.

    *Připravte vodní lázeň, nad kterou rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpuštění odstavte z tepla.

    *Namelte ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimíchejte.

    *V jedné míse vyšlehejte žloutky, přidejte sladidlo nebo kokosový cukr, vyšlehejte do světlé pěny, v druhé míse zase bílky do tuhého sněhu.

    *Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmíchejte k čokoládové směsi. Těsto vlijte do připravené formy. Povrch pokryjte měsíčky broskve, posypte kokosem a případně kousky hořké čokolády.

    *Pečte přibližně třicet minut.

    Čokoládové brownie s broskvemi
    Autor: naturhouse-cz.cz

  • 3.

    Meruňkový sorbet

    Potřebujete:  800 g zralých meruněk, 100 ml čerstvé pomerančové šťávy, citronová šťáva, dle potřeby med nebo kokosový cukr nebo stéviové sladidlo, lístky máty nebo meduňky na ozdobení

    Postup: Meruňky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout.

    *Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovou šťávou a případně, s ohledem na kyselost šťávy, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem nebo stéviovým sladidlem.

    *Zakápněte citronem. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.

    Meruňkový sorbet
    Autor: naturhouse-cz.cz

    Zdroj: naturhouse-cz.cz

     

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy