Představte nám prosím hlavní novinky, které si Výstaviště pro letní sezonu připravilo.

Novinky na léto souvisí s naší snahou udělat z Výstaviště moderní společensko-kulturní areál s širokou nabídkou volnočasových a sportovních aktivit. Aby to nebylo jen místo pro zajímavé jednorázové akce, ale i prostor, který vždy nabídne návštěvníkům různorodé možnosti trávení volného času. Po rekonstrukci se otevřela restaurace Pražan, včetně letní zahrádky s bohatým kulturním programem a letním kinem. O kousek dál, u Maroldova panoramatu otevřelo po kompletní rekonstrukci bistro v italském stylu, kde si můžete dát, mimo jiné, točenou i kopečkovou zmrzlinu. Ke konci července budou pro návštěvníky k dispozici také nové veřejné elektrické grily, u kterých postupně vznikne něco jako pikniková louka. Co se týče sportovního vyžití, tak kromě plaveckého bazénu, badmintonu a nedávno otevřené moderní boulderové lezecké stěny, jsme v dolní části areálu na léto otevřeli nové fitness a workout hřiště. Děti se mohou vyřádit na dětském hřišti, nové lanové stezce nebo třeba v cykloparku, kde se mohou naučit základy jízdy v terénu. A to není zdaleka vše, co chystáme.

Jan Stanko, člen představenstva Výstaviště Praha
Autor: Výstaviště Praha

Na jaké letní akce byste návštěvníky rád pozval?

Kromě kulturního programu na letní zahrádce restaurace Pražan, která nově funguje pod názvem Gauč ve Stromovce, jsou prázdninové měsíce pro Výstaviště obdobím usilovných prací na rekonstrukci areálu a přípravy na hektické období, které začne zase od září. Pustili jsme se totiž také do rekonstrukce celé spodní části areálu, která mnoho let nebyla zrovna v dobrém stavu. Aktuálně probíhá odtěžení a likvidace zbytků základů již neexistujících staveb, různých kusů betonu apod. Následně dojde k revitalizaci trávníků a celá cestní síť dostane konečně nové povrhy. Ještě v letošním roce se tedy celá spodní části výrazně promění. Již v září se pak návštěvníci mohou těšit například na oblíbené Dny integrovaného záchranného systému (13. – 14.9.) s největší přehlídkou techniky a činnosti záchranářů. Letos bude pro velký zájem akce dvoudenní a pro školáky bude připraven zajímavý program již celý týden před akcí. Dalším lákadlem může být například prestižní vizionářský festival Future Port Prague, YouFest, nebo třeba Burgerfest.

Autor: Výstaviště Praha

Víte už, kam byste chtěli posunout příští léto na Výstavišti?

V příštím roce nás čeká pokračování modernizace Výstaviště a začne se projevovat navenek také současná práce na některých velkých projektech. V plném proudu již bude rekonstrukce budovy bývalého divadla Spirála, ze kterého chceme mít moderní multifunkční sál pro koncerty, divadelní představení, akce typu talk show apod. bude pokračovat rekonstrukce bývalé restaurace Bohemia, do konce léta příštího roku bude dokončena postupná kompletní rekonstrukce všech čtyřech budov, tzv. Křižíkových pavilonů, včetně amfiteátru s největší zakrytou tribunou pro kulturní akce v Praze. Především hotová rekonstrukce Křižíkových pavilonů nám tak umožní nabízet moderní prostory pro konání rozličných druhů akcí po tom, co v létě příštího roku konečně započne dlouho očekávaná rekonstrukce unikátní secesní budovy Průmyslového paláce, včetně dostavby levého křídla. Postupně tedy bude všechno hezky zapadat do dlouhodobé koncepce, kterou dáváme ve spolupráci s hlavním městem Praha dohromady.

Autor: Výstaviště Praha

Co si letos na Výstavišti nenecháte ujít vy?

Přiznám se, že mně hodně baví chodit po areálu, sledovat, jak se doslova den od dne mění na hezčí, modernější a zajímavější místo. Jako nadšený obdivovatel moderního designu si určitě nenechám ujít Designblok. A taky se těším se až restaurace Pražan na podzim otevře na Výstavišti svůj vlastní minipivovar.