Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hydratační krém v zimě škodí! Mýtus, nebo pravda? Jak se správně starat o pokožku?

/
  • Bez správné péče je vaše pokožka dehydrovaná a bez ochrany.
    22. února 2019 ● 00:00

    Střídání teplot v místnostech a venku se velmi neblaze podepisuje na naší pleti. Přinášíme několik tipů, jak se o pokožku v zimě správně starat.

  • 1.

    Hydratujte i v zimě

    Dlouho mnoho kosmetických odborníků tvrdilo, že v zimě se hydratační krémy nesmí používat, protože pokožka by mohla kvůli obsahu vody namrznout. Jedná se ale o kosmetický mýtus!

     

    V zimním počasí je naše pokožka kvůli minimální vlhkosti vzduchu suchá, napnutá, podrážděná a má tendence šupinatět. Sáhněte proto pro hutné hydratační krémy, které pokožku řádně promastí. Díky obsahu oleje zůstane na pokožce mastný film, který dobře chrání proti vniknutí mrazu.

    Pořízení očního krému je věda!
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Používejte speciální krémy

    Ideální je používat i krémy s obsahem lipidů, urey či ceramidů. „V současnosti je i velký výběr speciálních zimních krémů tzv. Cold Cream, které jsou vyvinuté do zimního období a pokožku dobře chrání od vnějších vlivů prostředí jako je vítr, mráz či sníh, “ říká dermatoložka Věra Terzijská.

    ...
    Autor: istock.com

  • 3.

    UV ochrana je nutná

    Lehké krémy si ponechte na jaro a léto. I v zimním období používejte krémy s UV ochranou. Sluníčko může naši pokožku ovlivňovat i v zimě, protože 80 % UVA i UVB záření pronikne i skrz mraky v mrazivých zatažených dnech, kdy zapomínáme, že nějaké slunce existuje. 

    ....
    Autor: iStock

  • 4.

    Nezapomínejte na ruce

    Kromě péče o obličej byste měli věnovat pozornost i svým rukám, které jsou velmi namáhané. Jakmile klesne teplota k nule, tak by samozřejmostí měly být rukavice. U sebe noste vždy také kvalitní krém na ruce, který vždy používejte po jejich umytí. 

     

    Večer si pak jednou týdně připravte uklidňující olejový zábal: smíchejte olivový olej s medem či kokosovým olejem a vmasírujete do pokožky rukou. Pro zvýšení efektu můžete ruce zabalit i do speciálních kosmetických rukavic a půl hodiny pak nechat elixír působit.

    ...
    Autor: istock.com

  • 5.

    Koupel v horké vodě vynechejte

    I když to vypadá, že teplá koupel je pro pokožku v zimě to nejlepší, opak je pravdou. Teplá voda smývá z kůže její ochranný film a zároveň otevírá póry. Kůže je pak je citlivější na chladné počasí. Pokud si přeci jen chcete užívat horké koupele či sprchy. Ideální je to večer, kdy už nepůjdete ven.

    ...
    Autor: istock.com

  • 6.

    Znaménka odstraňte nyní

    Zimní období je také ideální dobou k odstranění znamének či redukci akné či na všechny zákroky, které se provádějí laserem. „To proto, že místa po ošetření laserem by se měla chránit proti slunečním paprskům nejlépe 50 UV filtrem několik měsíců, aby nedošlo k pigmentacím kůže. V tomto období je nízká intenzita slunečního záření, a tím pádem ochrana proti UV paprskům je snazší. Roli hraje i ochrana oděvem a dále snížená, a tudíž přijatelnější venkovní teplota“, dodává Terzijská.

    Podezřelá znaménka byste si měli nechat vyšetřit.
    Autor: shutterstock
    Zdroj: Perfect Clinic

Dnešní horoskopy