Nejlepší drinky z dovolené na horách: Připravte si je i doma!
- 
                  Znáte pojem après-ski? Za posledních pár let se stalo absolutně neoddělitelnou součástí zimní dovolené. Pod tímto pojmem si můžete představit v podstatě jakoukoli aktivitu, do níž se pustíte bezprostředně po opuštění sjezdovky, často ještě v lyžařském! Ať už se jedná o pití piva u stánku pod sjezdovkou, divoké tancovačky po stolech v přezkáčích uprostřed baru nebo usrkávání kvalitního prosecca na lehátku při opalování. Tady jsou tipy na oblíbené drinky z horských dovolených! Musíme ale připomenout, že na sjezdovce by se pít rozhodně nemělo, a pokud byste se stali viníky kolize, pojišťovna za vás škodu neuhradí. Takže všechny tyhle kouzelné nápoje na horách ano, ale až když odložíte lyže! 
- 1.Teplé nápoje nejen z vínaKlasický svařák milujeme všichni. Stejně jako Češi jeho chuť zbožňují také v Německu, kde si ho dopřejí obvykle pod názvem Glühwein, v Polsku zase pod názvem „grzane vino.“ Poláci dávají do svařáku štědrou dávku ovoce a najdete v něm třeba i mandle. Glög – svařené víno s vodkou, dochucené kardamomem, zázvorem, skořicí, hřebíčkem a pomerančovou kůrou je zase opravdu drsné pití oblíbené především v severských zemích. 
- 2.Nebojte se ochutnatV zahraničí ale narazíte i na zcela nové drinky, které běžně neochutnáte. Pití se samozřejmě liší i dle oblasti, ve které se nacházíte. V Německu můžete okusit například zirbenschnaps z borovicových šišek, ve Francii zase likér Génépi z pelyňku. A pokud nemáte zájem experimentovat, v každém lyžařském středisku na vás bude čekat pivo, káva s místní ovocnou pálenkou, šnapsy, jako je Wiliams Birne, horké domácí likéry se šlehačkou či horká čokoláda s rumem. Další míchaný nápoj oblíbený v Alpách Flying Hirsch je super nakopávač. Kombinuje se v něm totiž silný hořký bylinný likér s energetickým nápojem. 
- 3.Aperol SpritzItalové se zřejmě zahřát nepotřebuji, a tak i na sjezdovce pijí studené koktejly. Budete potřebovat: 20 ml perlivé vody, 60 ml Mionetta, 40 ml Aperolu, pomeranč. Postup: Do dostatečně velké sklenice přilijete perlivou vodu, prosecco Mionetto a na závěr přidáte krouživým pohybem likér Aperol. Dozdobíte kouskem pomeranče. 
- 4.Kalorická bomba BombardinoKombinaci whisky, vaječného koňaku, šlehačky a kakaa najdete i na našich sjezdovkách. Budete potřebovat: ½ l vaječného koňaku, 2½ dl whisky, 2 dl mléka, 2½ dl smetany na šlehání, kakao holandského typu. Postup: Svařte vaječný koňak s whisky, vmíchejte horké mléko a nápoj rozdělte do silnostěnných sklenic. Ozdobte ušlehanou smetanou a kakaem. 
- 5.Na zahřátí JägerteeTypicky rakouský drink, který opravdu hodně zahřeje, je Jägertee. Pro 2 osoby budete potřebovat: ¼ l černého čaje, ¼ l vína, 4 cl rumu, 4 cl pálenky – schnaps (Obstler), 2 polévkové lžíce cukru, půl skořice, dva hřebíčky. Postup: Černý čaj sundejte z plotny, přidejte červené víno, skořici a hřebíček. Po 3 – 5 minutách koření vyndejte. Přidejte rum a Obstler – schnaps. Podávejte horké. 
- 6.Horké pivo z PolskaPro Čecha to zní hodně exoticky, ale rozhodně ochutnejte. Budete potřebovat: ½ l světlého piva, 1 – 2 vrchovaté lžíce medu nebo ½ deci malinové šťávy, špetku skořice, špetku mletého hřebíčku, kolečko pomeranče na ozdobu. Postup: Do půllitru nalijte pivo, to ochuťte medem nebo šťávou, hřebíčkem a skořicí. Dejte do mikrovlnné trouby zapnuté na maximální výkon tak na 3 až 4 minuty (pivo by se nemělo vařit). Pak pivo zamíchejte a ozdobte plátkem pomeranče. 
 
                           
                           
                           
                           
                           
                           
     
     
     
     
     
     
                       
                       
                       
     
     
    