Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srnec, jelen i divočák na talíři: Osvědčené recepty od šumavských myslivců!

/
  • Zvěřina je chutným a zdravým zpestřením jídelníčků.
    12. října 2018 ● 10:33

    Konzumace zvěřiny je nejen kulinářským zážitkem, ale i přínosem pro lidské zdraví! Divoká zvěř se živí potravou nalezenou ve volné přírodě, a díky tomu má její maso vysoký obsah vitaminů skupiny B, obsahuje i hořčík a tolik potřebné železo. Zvěřina je málo tučná a lehce stravitelná a zaječí, jelení a srnčí maso je i bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin.

     

  • 1.

    Srnčí závitky

    Plátky masa z kýty naklepeme a potřeme česnekovou pastou. Přidáme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Stočené závitky zabalíme do plátku slaniny, převážeme nití a na másle pečeme v troubě nebo remosce.

    Zvěřina je chutným a zdravým zpestřením jídelníčků.
    Autor: Profimedia.cz
     

  • 2.

    Jelení krokety

    Zvěřinu z krku nebo plecka umeleme se slaninou. Přidáme sůl, pepř a papriku a vše pořádně prohněteme. Necháme hodinu odpočívat v chladu a pak ze směsi tvarujeme placičky (cca 2 cm vysoké), které pečeme buď nasucho, nebo na másle z obou stran.

     

    Zvěřina je chutným a zdravým zpestřením jídelníčků.
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Muflon na jehle

    Maso z kýty nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou (5 lžic oleje, mletý pepř, sůl, lžíce sekané petržele a máty peprné, plátky ze čtyř rajčat) a necháme v chladu den odležet v uzavřené míse. Pak napichujeme na grilovací jehly střídavě maso – rajče a pečeme na pánvi na sádle (30 g) a másle (60 g).

     

    Zvěřina je chutným a zdravým zpestřením jídelníčků.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Lovecké steaky z divočáka

    Plátky kýty nebo svíčkové trochu naklepeme a prošpikujeme uzenou slaninou. Pokropíme rumem nebo žitnou, naskládáme na vrstvy a v uzavřené míse necháme ležet v chladu 4 hodiny. Pak osolíme, opepříme a posypeme drcenými jalovčinkami a pečeme na sádle obalené v mouce.

    Zvěřina je chutným a zdravým zpestřením jídelníčků.
    Autor: Profimedia.cz

Dnešní horoskopy