Nikdo to nedotáhne k úspěchu bez toho, aby za ním někdo pevně stál. Tím prvním, kdo děti vydatně podporuje, bývá maminka. Bez její schopnosti děti motivovat, vytvořit zázemí a obětovat svůj vlastní čas a energii by se nikdy nedostali tak daleko. Maminky pomáhají překonávat bariéry plynoucí ze stereotypů a předsudků, protože vidí nadšení dětí a pomáhají jim plnit jejich sny. Platí to i pro Ondřeje Moravce. „Ondřej byl velmi pilné a talentované dítě. Byl velmi pracovitý a nadšený pro sport už odmala. Když ho v deseti letech potkaly nemalé zdravotní komplikace, vždy jsem ho podporovala v tom, co chtěl dělat,“ říká Magda Moravcová, maminka úspěšného biatlonisty.

Ondřej Moravec v dětství prodělal onemocnění, které ho mohlo poznamenat na celý život. Lékaři předpovídali, že bude sportovat jen rekreačně. „Mě to ale ke sportu pořád táhlo, proto jsem se postavil znovu na lyže, hned jak to bylo možné. Když mamka viděla moje odhodlání, podpořila mě v tom, co mě bavilo, ačkoli mě od toho ostatní zrazovali. A vydrželo jí to dodnes – při závodech svolává celou rodinu a fandí mi všichni společně. Chtěl bych jí za její podporu velmi poděkovat,“ popisuje biatlonista Ondřej Moravec, jak to u nich doma chodí.

„P&G a jeho značky slouží a pomáhají maminkám po celém světě při jejich každodenní péči o rodinu. Jsme rádi, že jim u příležitosti zimních olympijských her můžeme opět poděkovat za to, jak podporují sny svých dětí, že při nich stojí od samého počátku a pomáhají jim bojovat proti všem předsudkům, kterým čelí,“ dodává Malgorzata Mejer, manažerka korporátní komunikace Procter & Gamble.

Autor: Procter and Gamble

Podtitulem kampaně „Děkuji, maminko“ společnosti Procter & Gamble k Zimním olympijským hrám 2018 v Pchjončchangu je „Láska místo předsudků“. Kampaň má za cíl překonávat předsudky, kterým museli někteří sportovci čelit. Olympijský klip „Láska místo předsudků“ poukazuje na roli maminky jako prvního a největšího zastánce svého dítěte, jako člověka, který vidí potenciál dítěte bez ohledu na to, jak jej vnímají druzí. P&G doufá, že toto video pomůže lidi sjednotit, aby dokázali otevřeně hovořit o předsudcích, o jejich vlivu na lidský potenciál a o potřebě povznést se nad to, co nás rozděluje, a naopak hledat to, co nás může spojovat. Klip můžete zhlédnout zde.