Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

3 pravidla péče o pleť v zimě: Nebojte se hydratovat a popožeňte líné buňky

/
  • V zimě je naše pokožka vystavená velkým změnám teplot, proto je potřeba o ni pořádně pečovat.
    8. listopadu 2017 ● 12:03

    V zimě je naše pokožka vystavená velkým změnám teplot. Venku sychravo, mráz a doma, v práci či v obchodech až přetopeno. Nepodceňujte proto péči o svou pokožku! Máme pro vás tři základní pravidla.

  • 1.

    1. pravidlo: Nebojte se hydratace

    „Asi patnáct minut před odchodem do mrazivého ovzduší bychom si měli aplikovat booster, denní krém, můžeme přidat BB krém nebo make-up, záleží, jak je kdo zvyklý. Základem je zvolit výživnější krém, než ten, který používáme v létě,“ říká kosmetička Petra Kvapilová. Mnoho žen si myslí, že hydratační krémy by se neměly v zimě používat, že by nám mohly »zmrznout« na obličeji, když vyjdeme ven a je pod nulou. Pokud však používáme kvalitní kosmetiku,není čeho se bát. Moderní přípravky, tzv. kosmeceutika, nepracují pouze na povrchu pokožky, ale umožňují aktivním látkám pronikat do jejího nitra a tam působit.

    V zimě je naše pokožka vystavená velkým změnám teplot, proto je potřeba o ni pořádně pečovat.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    2. pravidlo: Krémy kombinujte

    Velkou zimní chybou je použití nesprávných krémů. Například pokud ženy trápí akné, používají krém na akné, ale zapomínají, že pleť je v zimě citlivá, takže si ji celkově vysušují. Když pak zjistí, že ji mají suchou, použijí výživný krém. Jenže akné se tím zhorší, a tak vzniká začarovaný kruh. Řešení je přitom jednoduché: „Stačí používat přípravky, které se dají kombinovat. V takovém případě doporučuji použít na akné booster, lehký krém proti akné a na zbylá místa nanést například krém na kuperózní pleť (se sklonem k začervenání), který je velmi jemný, určený na citlivou pokožku,“ doporučuje  Kvapilová a zároveň varuje také před častým střídáním přípravků od různých značek, které způsobí v pokožce »zmatek« a kýžený efekt se tak nedostaví.

    V zimě je naše pokožka vystavená velkým změnám teplot, proto je potřeba o ni pořádně pečovat.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    3. pravidlo: Líné buňky je v zimě potřeba »popohnat«

    V zimě je potřeba dodat pokožce trochu více energie. Mezi účinné látky, které bychom měli hledat na obalech kosmetických výrobků, patří peptidy, enzymy a některé kyseliny. „Na zimu bych doporučila vybírat přípravky s D-panthenolem, protože má hydratační, protizánětlivé a zklidňující účinky, regeneruje pokožku a zvyšuje její elasticitu. Výborný je i vitamín E – přirozený antioxidant, který má UV filtr, a kyselina hyaluronová, která na sebe dokáže vázat vodu, čímž hydratuje pokožku a stimuluje tvorbu kolagenu,“ dodala kosmetička.

    Zdroj: Inspirace.essente.cz

    V zimě je naše pokožka vystavená velkým změnám teplot, proto je potřeba o ni pořádně pečovat.
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy