Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V neděli je Den otců: 5 faktů, proč jsou tátové nejlepší na světě

/
  • V neděli se slaví Den otců.
    16. června 2017 ● 09:50

    Ještě zcela nezdomácněl, ale Den otců už se přeci jen dostává do širšího povědomí. Připadá na třetí červnovou neděli – letos tedy na 18. června. Určitě víte, proč jsou tátové důležití, přesto vám to shrneme do nejdůležitější pětice. A mámy, nezapomeňte dětem v neděli říci, aby tátovi udělali k svátku nějakou radost!

     

  • 1.

    Přinášíte domů klid

    I když mužů na mateřské přibývá, stále převažují ženy, které doma s dětmi řeší každodenní povinnosti. Je to maminka, která se stará o »servisní« záležitosti, kontroluje, zda dítě snědlo svačinu, umylo si ruce, odešlo včas na kroužek. Na vás zbývá přinášet dobrou a uvolněnou náladu, nápady a energii na volnočasové aktivity.

    V neděli se slaví Den otců.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Dáváte dětem volnost

    Děti dobře ví, že s tatínkem je hraní zábava. Je to přirozené, matky mají tendenci ochraňovat a otcové vyzývat. Tatínkové s dětmi zkouší více nových věcí, tolik se nebojí a dovolí jim se zašpinit.

    V neděli se slaví Den otců.
    Autor: iStock

  • 3.

    Jste s nimi parťák

    Každý muž má v sobě kus malého kluka, což děti vycítí a užívají si nejrůznější blbiny, které umí vymyslet jenom táta. Stejně jako vás kdysi bavilo vynalézavé hraní si se stavebnicemi, milují to i dnešní děti. Při hraní se stavebnicemi se mohou snažit maminky o suplování otcovy role sebevíc, ale nikdy to není ono.

    V neděli se slaví Den otců.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Přimlouváte se za děti

    Protože se svými dětmi netrávíte obvykle během dne tolik času jako váš protějšek, neřešíte, co všechno vyvedly, a tak jste k nim benevolentnější. Pokud něco provedou a dostanou od maminky zákaz, většinou jste to právě vy, kdo se u ní přimlouvají, aby mohly jít s kamarády ven či cokoli jiného.

    V neděli se slaví Den otců.
    Autor: iStock

  • 5.

    Být tátou vás baví

    Dnešní generace je ve vztahu k dětem jiná. Je hravější, pozornější a zábavnější. Nastupující trend v moderním rodičovství, kterým je posílení vlivu otce na výchovu, ještě více upevňuje vaší nezastupitelnou a osobitou roli ve výchově dětí. Čeští muži se stále více zajímají o aktivní otcovství a sami chtějí na rodičovskou dovolenou.

    Zdroj: www.duchhracek.cz

    V neděli se slaví Den otců.
    Autor: Shutterstock

    Fotogalerie
    7 fotografií

Dnešní horoskopy